Omgevingsvergunning Gezinshuis Anreep 16 in Assen

Logo Assen

Het college van burgemeester en wethouders van Assen heeft besloten om, overeenkomstig artikel 2.1, lid 1, onder c, juncto artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3° van de Wabo, voor het perceel Anreep 16 af te wijken van de regels van het bestemmingsplan ‘’Buitengebied, herziening ex art 30 WRO” en een omgevingsvergunning te verlenen voor het wijzigen van het gebruik naar een zorgfunctie (gezinshuis).

Aanleiding en het planvoornemen

De aanleiding van deze omgevingsvergunning is het plan om de panden op het perceel Anreep 16 te gebruiken voor een zorgfunctie in de vorm van een gezinshuis. In het gezinshuis wonen niet alleen de eigenaren, maar ook jongeren met 24-uurs begeleiding. De 3 appartementen zullen plaats gaan bieden aan jongeren/jongvolwassenen die begeleiding nodig hebben op weg naar zelfstandig wonen. De huidige woonbestemming die het perceel heeft in het geldende bestemmingsplan, staat deze functie niet toe. Om dit mogelijk te maken wordt afgeweken van het bestemmingsplan.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van de omgevingsvergunning, met bijbehorende stukken, met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG20190812-C001 is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u met ingang van woensdag 20 januari 2021 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het planvoornemen kunt u terecht bij de heer J. Huizing, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Beroep

Vanaf 20 januari 2021 bestaat gedurende een periode van 6 weken de mogelijkheid om schriftelijk een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord – Nederland, locatie Assen, Postbus 200, 9400 AE Assen. Deze mogelijkheid staat open voor degene die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij het college naar voren te brengen.

De omgevingsvergunning treedt daags na afloop van de beroepsperiode in werking. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het team Bouwen, Wonen en Ondernemen.

ASSEN 19 januari 2021

Naar boven