Rectificatie bekendmaking Ontwerpbestemmingsplan “Maatregelen doorstroming N516 Gemeente Oostzaan” ter inzage

Logo Oostzaan

De eerdere bekendmaking (van 26 mei 2021) is abusievelijk voorzien van niet werkende verwijzingen naar websites. Vandaar deze publicatie met goed werkende verwijzingen.

 

Het college van Burgemeester en Wethouders van Oostzaan maakt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Maatregelen doorstroming N516 Gemeente Oostzaan” met plancode NL.IMRO.0431.BPBW3325630000-0201 ter inzage ligt. De procedure staat beschreven in artikel 6.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Inhoud plan

Vervoerregio Amsterdam, Gemeente Oostzaan, Gemeente Zaanstad en Provincie Noord-Holland hebben onderzoek gedaan naar het verbeteren van de toenemende verkeersdruk op de Thorbeckeweg (N516). Zij hebben een voorkeursvariant gekozen die met een planstudie verder is uitgewerkt tot een concreet ontwerp. Om de maatregelen in deze gekozen voorkeursvariant mogelijk te maken moet het bestemmingsplan op een paar onderdelen worden aangepast.

Met het project Aanpak Thorbeckeweg verbetert de doorstroming op en rond de N516. Ook komt er een snellere verbinding voor het openbaar vervoer en wordt het voor fietsers veiliger. Hiervoor worden een paar kruispunten aangepakt, waaronder die bij bedrijventerrein de Ambacht in Oostzaan. Ook worden voor de doorstroming en veiligheid van de fietsers een fietsbrug bij de Ambacht en een fietstunnel onder de Verlengde Stellingweg aangelegd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Maatregelen doorstroming N516 Gemeente Oostzaan” met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 27 mei 2021 tot en met woensdag 7 juli 2021 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Kerkbuurt 4 te Oostzaan.

Ook is het plan direct raadpleegbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl .

Kies ‘Plannen zoeken’. Vul bij het tabblad ‘Plannaam of -nummer’ het volgende in: NL.IMRO.0431.BPBW3325630000-0201 .

Vervolgens kies ‘zoeken’.

 

Door de coronamaatregelen kunt u het bestemmingsplan in het gemeentehuis alleen op afspraak inzien. Dat kan tussen 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 075 - 651 21 00.

We willen u dringend verzoeken het plan online te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Digitale bijeenkomst

Op woensdagavond 9 juni 2021 worden de aanpassingen in het bestemmingsplan uitgelegd tijdens een online bijeenkomst. Deze uitleg vindt u ook op de website https://thorbeckeweg.zaanstad.nl/meepraten . Daarnaast leest u hier meer over het project Aanpak Thorbeckeweg en hoe u zich kunt aanmelden voor de online bijeenkomst op woensdag 9 juni a.s..

Zienswijzen 

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 21 juli 2021) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Oostzaan, Postbus 20, 1530 AA Wormer, onder vermelding van “zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Maatregelen doorstroming N516 Gemeente Oostzaan”. Voor een eventuele mondelinge (telefonische) zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening, telefoon: 075 - 651 21 00.

 

Oostzaan 2 juni 2021

Burgemeester en wethouders

Naar boven