Hogere waardenbesluit Wickengaard Wet Geluidhinder

Logo Houten

Het college van b. en w. maakt bekend dat het op 25 mei 2021 heeft ingestemd met besluit vaststelling hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarden voor spoorwegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder ter inzage gelegd. Dit besluit volgt uit artikel 110a lid 1 van de Wet geluidhinder. Dit besluit is nodig voor de uiteindelijke vaststelling van het bestemmingsplan.

Het plan

Het bestemmingsplan maakt 33 woningen mogelijk op een voormalige boomgaard in Schalkwijk met een oppervlakte van ongeveer 1,25 ha.

Het plangebied ligt op korte afstand van (spoor)wegen. Om de woningen te kunnen bouwen heeft het college van burgemeester en wethouders hogere grenswaarden vastgesteld.

Ter inzagelegging

Het besluit hogere waarden kunt u inzien vanaf 3 juni tot 15 juli 2021.

Hiervoor maakt u via (030) 63 92 611 of via www.houten.nl/afspraak (kies bij product ‘Inzien/informatie documenten’) een afspraak.

Bent u het niet eens met het besluit?

Als u het niet eens bent met het besluit dan kunt u als belanghebbende een beroepschrift indienen. Dit kan van 3 juni tot 15 juli 2021 (6 weken).

1. Een beroepschrift kunt u ook digitaal indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

2. Of via de post: Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw brief staat de volgende informatie:

1. Datum waarop u de brief verstuurt,

2. Uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer,

3. Het besluit waarmee u het niet een bent,

4. Waarom u het niet eens bent met het besluit,

5. Uw handtekening.

Besluit geldt vanaf

Het vaststellingsbesluit geldt vanaf donderdag 3juni 2021 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Met vragen neemt u contact op met de heer Wallenburg of de heer De Moed van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) 63 92 611.

Houten 24 mei 2021

Naar boven