Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan huisvesting arbeidsmigranten en bijzondere woonvormen’

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan huisvesting arbeidsmigranten en bijzondere woonvormen' en de daarbij behorende stukken voor een ieder ter inzage is gelegd.

 

Op 2 juli 2020 heeft de gemeenteraad het Voorbereidingsbesluit Rheden 2020 genomen. Met dit voorbereidingsbesluit zijn de gebruiksmogelijkheden in de gemeente Rheden beperkt voor de huisvesting van arbeidsmigranten en bijzondere woonvormen. Het voorbereidingsbesluit is een jaar lang geldig, tenzij voor het verstrijken van de termijn een nieuw bestemmingsplan als ontwerp ter inzage wordt gelegd. Met dit ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan huisvesting arbeidsmigranten en bijzondere woonvormen’ wordt hieraan voldaan.

 

Ligging plangebied en inhoud

Het plangebied betreft de gehele gemeente Rheden.

Voor het thema huisvesting van arbeidsmigranten is opgenomen dat nieuwvestiging en uitbreiding van huisvesting voor arbeidsmigranten met het voorliggende bestemmingsplan niet is toegestaan. Als voldaan wordt aan bepaalde criteria kan hiervan worden afgeweken.

Voor het thema bijzondere woonvormen (combinaties van wonen en zorg, zoals beschermd wonen) is het bestemmingsplan erop gericht voor het gehele gemeentelijk grondgebied hetzelfde bestemmingsplankader te hebben voor bijzondere woonvormen waarbij nieuwvestiging en uitbreiding van bijzondere woonvormen niet zijn toegestaan. Als voldaan wordt aan bepaalde criteria kan hiervan worden afgeweken.

Voor beide thema’s wordt beoogd om te kunnen sturen in locaties om zo mede te toetsen aan de leefbaarheid en bij te dragen aan een evenwichtiger verdeling over de dorpskernen binnen de gemeente Rheden.

 

Inzage stukken

Vanaf donderdag 3 juni tot en met woensdag 14 juli 2021 kan een ieder de stukken van het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPPLU2021-ON01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

U wordt verzocht in uw zienswijze duidelijk het zaaknummer 773892 te vermelden.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer M. Peters, via het algemene telefoonnummer (026) 49 76 911, of via bpjuristen@rheden.nl.

 

De Steeg, 2 juni 2021

 

Naar boven