Voorontwerpbestemmingsplan BuijtenlandvanRhoon2021

Logo Albrandswaard

Burgemeester en wethouders van Albrandswaard maken ingevolge de Wet op de ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt het Voorontwerpbestemmingsplan Buijtenland van Rhoon 2021. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk de maatregelen uit te voeren waarmee het streefbeeld (vastgesteld door de gemeenteraad op 14 december 2020) voor het Buijtenland van Rhoon gerealiseerd kan worden. Voor de uitvoering van de doelen genoemd in het Streefbeeld is er een nieuwe planologische regeling nodig. Het voorliggende voorontwerpbestemmingsplan is de gewenste aanzet voor een nieuw actueel planologisch juridisch kader. Het bestemmingsplan gaat uit van directe bestemmingen en flexibiliteitsbepalingen voor nieuwe ontwikkelingen. De directe bestemmingen hebben onder meer betrekking op regels over Hoogwaardig Akkernatuur, recreatie (onder andere bed&breakfast mogelijkheden, nabij de Koedood oost nieuwe horecagelegenheid de graaf van Portland, een nieuwe landingsplek voor Skydive op en bij de Leidingstraat, realisatie van een wipmolen), wonen (voormalige bedrijfswoningen bij een akkerbedrijf zijn getransformeerd naar wonen) verkeer en water. De golfbaan (sport) en de recreatieve gronden langs de Oude Maas liggen ook in dit plangebied en zijn conserverend bestemd, deze gronden hebben dezelfde bestemming behouden.

Het plan bevat ook een zogenaamde bestemmingsplanactiviteit. Dit is een bepaling in het plan, waarmee nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt die bijdragen aan de doelen uit het streefbeeld via een relatief eenvoudige procedure. Dit is belangrijk omdat het plan continue in ontwikkeling is (uitvoering van de maatregelen om het streefbeeld te realiseren zijn voorzien tot eind 2026). Niet alle ontwikkelingen kunnen nu al in het bestemmingsplan opgenomen worden. Gewenste ontwikkelingen kunnen daarom via de procedure van de bestemmingsplanactiviteit worden uitgevoerd. Daarbij wordt getoetst of deze ontwikkelingen bijdragen aan de doelen van het streefbeeld.

Plan

Een nieuwe planologische regeling voor de uitvoering van de doelen genoemd in het Streefbeeld Buijtenland van Rhoon

Kosten verzekerd

Er is een rijksbudget en een overeenkomst tussen de provincie en de Gebiedscoöperatie gesloten waarmee de economische uitvoerbaarheid voldoende is verzekerd.

Inzage

U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomst op woensdag 16 juni 2021 van 16.00-20.00 uur

Deze inloop bijeenkomst vindt plaats in de Vlakkenburg, Essendijk 24 te Rhoon. U kunt dan terecht voor vragen en opmerkingen over het voorontwerpbestemmingsplan. Wij organiseren een fysieke bijeenkomst en zijn genoodzaakt te werken met tijdsloten. Aanmelding voor de bijeenkomst is verplicht. U kunt zich aanmelden via de website www.buijtenland-van-rhoon.nl/bestemmingsplan. Hier vindt u meer informatie over de bijeenkomst.

Inspraak

Schriftelijk: binnen de genoemde (inzage)termijn van zes weken.

Gemotiveerd: stuur uw gemotiveerde reactie aan het college van de gemeente Albrandswaard, Postbus 1000, 3160 GA Rhoon. Bij voorkeur o.v.v. kenmerk GV 338450.

Vragen? Heeft u vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente: Corry de Klerk van Advies Ruimte. U kunt mailen naar c.d.klerk@bar-organisatie.nlOf met de Gebiedscoöperatie: Margriet Jansen en/of Derk- Jan Verhaak. U kunt mailen naar info@buijtenland-van-rhoon.nl.

 

Naar boven