Terinzagelegging ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Uitbreiding Aldi Groningerstraat 340” te Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering 20 mei 2021 het bestemmingsplan “Uitbreiding Aldi Groningerstraat 340” te Assen, inclusief de bijlagen en met identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20190799-C001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding

De directe aanleiding van dit bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van de uitbreidingsplannen (190 m²) van de Aldi aan de Groningerstraat 340 te Assen aan het oostelijke deel van het bestaande gebouw. In 2019 hebben wij voor de uitbreiding van het bestaande pand aan de oost- en zuidkant van het gebouw een vergunning verleend, omdat de uitbreiding buiten het bouwvlak viel. Aldi is van plan om het pand ook in de toekomst ten behoeve van winkel comfort uit te breiden en die uitbreidingsmogelijkheid wil hij alvast vastgelegd hebben in een bestemmingsplan. In dit bestemmingsplan nemen wij ook de bestaande planologische situatie van Aldi op deze locatie mee. Op deze manier geldt voor deze locatie 1 planologisch regiem waarin alle geldende rechten en plichten zijn geregeld.

Reacties ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerp van het bestemmingsplan “Uitbreiding Aldi Groningerstraat 340” met de daarbij behorende bijlagen heeft op basis van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens de terinzagetermijn is geen zienswijze binnengekomen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan. De raad heeft daarom besloten om het plan ongewijzigd vast te stellen.

Bekendmaking en inwerkingtreding

De bekendmaking van het vaststellingsbesluit vindt plaats door middel van een kennisgeving in de Assercourant en in de Staatscourant.

Waar kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 2 juni 2021 gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33. Het inzien van de stukken kan vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus alleen op afspraak. Daarvoor kunt u bellen met de gemeente via 14 0592. Verder is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

ASSEN, 1 juni 2021

 

Naar boven