Gemeente Cuijk - vastgesteld wijzigingsplan - uitbreiding RWZI LVC - buitengebied, Beijersbos 4

Logo Cuijk

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Beijersbos 4, uitbreiding RWZI LVC’ heeft vastgesteld op 25 mei 2021. Het wijzigingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het plangebied ligt ter plaatse van Beijersbos 4 te Haps (5443PL). Het plan heeft betrekking op het wijzigen van de bestemming ‘Agrarisch met waarden - landschapswaarden’ in de bestemming ‘Bedrijf’ ten behoeve van uitbreiding van de rioolwaterzuivering met een zonneveld. Hiermee voorziet de rioolwaterzuivering in de eigen energiebehoefte.

Naar aanleiding van de zienswijzen op het ontwerpwijzigingsplan zijn verbeelding, regels en de toelichting van het plan gewijzigd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar het besluit tot vaststelling. De meest ingrijpende wijziging is:

  • Ten behoeve van het plan is een nieuw inrichtingsplan landschappelijke inpassing en natuurontwikkeling opgesteld.

  • Deze landschappelijke inpassing wordt geborgd door een aanduiding op de verbeelding en een voorwaardelijke verplichting in de regels.

Het wijzigingsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van donderdag 3 juni 2021 tot en met woensdag 14 juli 2021. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.WPBUBeijersbos4-VA01.

Tot en met 15 juli 2021 kan tegen alle onderdelen van het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage door:

  • degenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan naar voren hebben gebracht;

  • een ieder tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan;

  • belanghebbenden.

Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingesteld, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Cuijk, 2 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven