Vaststelling projectplan Waterwet verlenging kade Delden, behorende bij het project verruiming Twentekanalen, pand Delden-Hengelo, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 19 mei 2021, onder nummer RWS-2021/17458 besloten om het projectplan op grond van artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen voor de verlenging van de kade Delden, behorende bij het project verruiming van de Twentekanalen onderdeel van het pand Delden-Hengelo.

Dit besluit is tot stand gekomen met toepassing van de procedure regels van de afdeling 4.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inhoud besluit

In 2016 is een projectplan voor het pand Delden-Hengelo vastgesteld ten behoeve van het integraal bevaarbaar maken van de Twentekanalen voor verruiming van de Twentekanalen voor schepen van klasse Va. In 2016 is de landinwaartse verplaatsing (inkassing) van de bestaande kade opgenomen. De wijziging van het waterstaatswerk Twentekanalen voor de kade Delden betreft het verlengen van de kade met 30 meter.

Voor de verlenging van de kade Delden is een projectplan Waterwet opgesteld.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de waterwet is genoemd in de bijlage bij art. 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Terinzagelegging

Als gevolg van de getroffen Corona-maatregelen zoals het sluiten van overheidsgebouwen is het op dit moment het makelijkst om de stukken digitaal te raadplegen of te downloaden via www.rijkswaterstaat.nl/verruiming_twentekanalen.

De stukken liggen fysiek ter inzage op de Van Nieuwenhuizenweg 8, 6874 NE te Wolfheze. In het geval dat u gebruik wilt maken van de mogelijkheid tot het fysiek inzien van de de stukken dan kan dat alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak of voor andere vragen met betrekking tot het inzien van de stukken kunt u contact opnemen met de heer S. Dom, telefoonnummer 06 10 29 26 70, e-mailadres sven.dom@rws.nl. Zonder afspraak is het als gevolg van de getroffen Corona-maatregelen niet mogelijk het gebouw van Rijkswaterstaat Oost-Nederland in Wolfheze te bezoeken.

Het projectplan inclusief bijbehorende stukken ligt vanaf 3 juni 2021 tot en met 14 juli 2021 fysiek en digitaal ter inzage.

Bezwaar

Tegen bovengenoemd besluit kan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Rijkswaterstaat Dienst Oost-Nederland, afdeling Werkenpakket, postbus 2232, 3500 GE UTRECHT.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

  • de reden waarom u bezwaar maakt;

  • de datum en uw handtekening.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet, tenzij een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoekschrift woonachtig dan wel gevestigd is.

Van de indiener van het bezwaarschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar onder nummer 06 159 528 31.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, de directeur Netwerk Ontwikkeling, J.C. van Hees

Naar boven