Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan IKC Franse Gat

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan IKC Franse Gat met ingang van 3 juni 2021, gedurende 6 weken ( tot en met woensdag 14 juli 2021) ter inzage ligt. Het voorontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer. Bij het tabblad “plannaam of -nummer” vult u de volgende code in: NL.IMRO.0345.IKCFranseGat-vo01.

Waar gaat het voorontwerpbestemmingsplan over?

Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridische regeling voor de bouw een Integraal Kindcentrum Franse Gat (2 scholen en een kinderopvang op het perceel Karel Fabritiusstraat).

Procedure

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening).

Geen exploitatieplan

De voorgenomen ontwikkeling vindt geheel plaats op gronden in eigendom van de gemeente Veenendaal. De gemeente is samen met de scholen en kinderopvang initiatiefnemer. Het gaat om een openbare voorziening, waarvoor geld is opgenomen in de begroting. Kostenverhaal van de planologische kosten is voldoende verzekerd. Er is daarom geen noodzaak tot het vaststellen van een exploitatieplan.

Inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan is voor vooroverleg toegezonden aan een aantal overleginstanties. Gelijktijdig wordt een ieder de mogelijkheid geboden een inspraakreactie te geven op dit plan. Tot en met woensdag 14 juli 2021 kan een ieder een inspraakreactie ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk (niet per e-mail) maar ook mondeling indienen.

Wilt u een inspraakreactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder naar keuze digitaal, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Veenendaal. Digitaal via www.veenendaal.nl/zienswijze en schriftelijk via postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, beide o.v.v. ‘inspraakreactie IKC Franse Gat– Z-1591487’, Als u mondeling uw inspraakreactie kenbaar wilt maken, kunt u – ook binnen genoemde termijn – een afspraak maken met de heer Dijkman Dulkes van het team Ruimtelijke Ordening en Bouwen, telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van een inspraakreactiof het voorontwerpbestemmingsplan kunt u eveneens contact opnemen met Bob Dijkman Dulkes van de team Ruimtelijke ordening en Bouwen via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven