Ontwerpwijzigingsplan ‘Pelikaanstraat 54 voormalige locatie Poort’

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 24 van het bestemmingsplan “Assen Oost” bekend, dat met ingang van 2 juni 2021 gedurende een periode van zes weken het ontwerpwijzigingsplan ten behoeve van de beoogde bouw van woningen op het perceel aan de Pelikaanstraat 54 ter inzage ligt.

 

Aanleiding

Op onderhavig perceel waren een snackbar (de Pelikaan) en een maatschappelijke buurtcentrum met bijbehorende speeltuin (De Poort) gevestigd. De aanwezige bebouwing is gesloopt en het wijkgebouw is ondergebracht in de tegenoverliggende Ericaschool. Hierdoor is een ontwikkellocatie vrijgekomen. In samenwerking met Geveke Bouw is een ontwerp opgesteld en een nieuwe invulling gegeven aan deze locatie.

 

Beoogde invulling

Het plan voorziet in de bouw van 13 grondgebonden woningen. De woningen worden in twee aaneengesloten blokken van 6 en 7 woningen gebouwd. De twee woningblokken omarmen het groene hof aan de voorzijde waarbij een groep bomen centraal staat. Het parkeren vindt centraal plaats op parkeerplaatsen achter de bouwblokken. De auto’s zijn daarmee vrijwel uit het zicht onttrokken. Voor de afwatering van het hemelwater wordt in het groen een wadi aangelegd.

 

Geldende planologische situatie

Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan “Assen Oost”. In het

moederplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen (artikel 24), dat bepaalt dat de ter plaatse voorkomende bestemmingen kunnen worden gewijzigd. Aan deze bevoegdheid zijn echter wel voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn opgenomen bij de omschrijving van de wijzigingsmogelijkheden in het moederplan. Onderhavig plan voldoet aan de gestelde criteria.

Met voorliggend wijzigingsplan wordt voorzien in een passende juridische regeling om het planvoornemen mogelijk te maken.

 

Inloopbijeenkomst

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn vanwege het coronavirus zal er geen fysieke bijeenkomst worden georganiseerd. Om u toch goed te kunnen informeren over het planvoornemen hebben wij informatie geplaatst op de gemeentelijk website. Hier zijn afbeeldingen van de woningen en de terreininrichting te vinden en een vraag-en-antwoord pagina. Ook kan er telefonisch contact worden opgenomen (zie gegevens verderop in deze publicatie).

 

Waar kunt u de stukken raadplegen/inzien

U kunt de stukken (wijzigingsplan, toelichting, regels en bijlagen) raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl 

Tevens kunt u op de website van de gemeente assen www.assen.nl informatie vinden inzake het planvoornemen en de te doorlopen procedure. Hier kunt u ook een vraag en antwoord lijst raadplegen.

Daarnaast liggen de stukken in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen.

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl 

Mocht u alsnog vragen hebben neem dan gerust contact op met Esther Langbroek of Tina Meijers van de gemeente Assen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl.

 

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de hiervoor genoemde periode van de terinzagelegging worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld schriftelijk zienswijzen in te dienen bij college van burgemeester en wethouders, Postbus 860, 9400 AW Assen.

Naar boven