Intrekken aanwijzing voorkeursrecht ex. Artikel 8 lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten, diverse percelen ’t Hul-Noord te Nunspeet

Logo Nunspeet

 

Burgemeester en wethouders van Nunspeet maken op grond van artikel 8 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 4 en 25 mei 2021, het besluit van de raad van de gemeente Nunspeet van 27 september 2018, waarbij diverse percelen gelegen in ’t Hul Noord als gronden zijn aangewezen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn, voor de onderstaande percelen heeft ingetrokken.

De intrekking betreft de volgende percelen in het gebied ’t Hul-Noord te Nunspeet:

 

Plaatselijke aanduiding

In intrekking opgenomen grootte:

Kadastraal bekend:

ha.

a.

ca.

Gemeente

Sectie

Nummer

Kolmansweg te Nunspeet

01

43

25

Nunspeet

B

6328

Hullerweg te Nunspeet

00

18

95

Nunspeet

B

9402

Hullerweg te Nunspeet

00

20

65

Nunspeet

B

3927

Hullerweg te Nunspeet

00

34

70

Nunspeet

B

4000

Hullerweg 40, 8071 RN,

Nunspeet

00

62

75

Nunspeet

B

5064 ged.

Hullerweg te Nunspeet

00

15

40

Nunspeet

B

3928

Oude Zeeweg 6, 8071 TM,

Nunspeet

00

73

80

Nunspeet

B

8787 ged.

 

De percelen zijn aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening d.d. 18 mei 2021 met kenmerk 05-S-98 A0 en de daarbij behorende lijst van eigenaren, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster d.d. 14 mei 2021.

Aanleiding

Het voorkeursrecht werd destijds gevestigd ten behoeve van de voorgestane ontwikkeling van het project ’t Hul-Noord.

Een deel van de met Wvg belaste gronden hoeft vanwege aankoop door de gemeente danwel anderszins niet langer belast te worden met de Wvg. Het voorkeursrecht Wvg op deze gronden trekt het college in. Voor overige percelen zoals aangewezen bij besluit van de raad van 27 september 2021 blijft de Wvg gelden. Artikel 8 lid 1 van deze wet bepaalt dat, voor zover de vestiging van een voorkeursrecht niet meer voldoet aan de eisen die daaraan op grond van de wet worden gesteld, burgemeesters en wethouders besluiten tot het intrekken van de aanwijzing van een perceel of gebied. Ditzelfde artikel bevat voor het college van burgemeester en wethouders vervolgens de verplichting het voorkeursrecht van de gemeenteraad in te trekken.

Gevolgen

Na de intrekking is het voorkeursrecht niet langer van toepassing op (een deel van) de betrokken gronden en zijn de eigenaren en/of beperkt gerechtigden, wanneer zij tot verkoop van (hun rechten op) hun gronden willen overgaan, niet langer verplicht om (de rechten op) de percelen eerst aan de gemeente Nunspeet te koop aan te bieden alvorens verkoop aan een ander mogelijk is (de aanbiedingsplicht). Het intrekkingsbesluit wordt verwerkt in het gemeentelijke beperkingenregister en in de openbare registers (van de landelijke voorziening) bij het Kadaster. Dit betekent dat de aantekening van het “voorkeursrecht” in deze registraties wordt doorgehaald/verwijderd. De eigenaar en/of beperkt gerechtigde ontvangt een dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving over deze (gedeeltelijke) intrekking.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met de bij het besluit behorende bijlagen met ingang van maandag 31 mei 2021 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijdens bij het gemeentehuis Nunspeet, Markt 1 te Nunspeet.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit gedurende 6 weken, te rekenen vanaf 31 mei a.s. een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet, Postbus 79,8070 AB Nunspeet.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

 

Diegene die een bezwaarschift indient, kan, indien onverwijlde spoed dat vereist, tevens de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek om een voorlopige voorziening kan ook worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor dient wel over een elektronische handtekening (DigiD) beschikt te worden. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de intrekking van het voorkeursrecht voor deze percelen binnen plan ’t Hul-Noord kunt u contact opnemen met mevrouw A.M.E. Wind, telefoon 0341-259911.

Naar boven