Voorbereidingsbesluit Pavijen I-IV(ged.) Culemborg

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening jo. art 3:42 van de wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 20 mei 2021 het voorbereidingsbesluit ‘Wonen op Pavijen’ heeft genomen. Het voorbereidingsbesluit heeft betrekking op een gedeelte van het bestemmingsplan Pavijen I-IV, zoals weergegeven op de kaart die bij het voorbereidingsbesluit hoort.

Aanleiding van dit voorbereidingsbesluit is het voornemen van de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders van Culemborg om een gedeelte van het bedrijventerrein Pavijen, aangrenzend aan de spoorzone, te transformeren naar wonen.

Het plangebied is gelegen aan de westzijde van het station van Culemborg. Het gebied wordt in het noorden begrensd door het spoor, de oostgrens wordt gevormd door de N320, de zuidgrens overschrijdt de Randweg +- 100 meter en in het westen wordt het plangebied begrensd door de Anthonie van Diemenstraat.

Verbod

Op grond van het voorbereidingsbesluit is het verboden om binnen het gedeelte van het bedrijventerrein Pavijen waar het voorbereidingsbesluit betrekking op heeft, nog bouwactiviteiten uit te voeren of het gebruik van bestaande bebouwing te wijzigen. Dit met het oog om ongewenste ontwikkelingen tegen te aan die een belemmerend effect hebben op de voorbereiding en vaststelling van een nieuw omgevingsplan (bestemmingsplan) voor deze locatie.

Inzien

Het voorbereidingsbesluit zal vanaf 2 juni 2021 ter inzage worden gelegd in het stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg, op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en leven’ en ’bestemmingsplannen’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatiecode NL.IMRO.0216.VBPavijen-0001. Wilt u het besluit buiten de openingstijden van het stadskantoor inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken met een medewerker ruimtelijke ordening. Tegen het voorbereidingsbesluit staan geen mogelijkheden tot bezwaar en beroep open.

Het besluit treedt in werking op de dag van deze bekendmaking.

 

Culemborg, 20 mei 2020.

Burgemeester en wethouders van Culemborg,

G. van Grootheest, burgemeester. G. Vlekke, secretari

Naar boven