Bestemmingsplan "Vlaslaan – MFA te Beetsterzwaag” en Beeldkwaliteitsplan MFA de Finne Beetsterzwaag vastgesteld

Logo Opsterland

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat het door de gemeenteraad op 10 mei 2021 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan "Vlaslaan – MFA te Beetsterzwaag" (plannummer NL.IMRO.0086.02BPVlaslaan2-0301) met ingang van donderdag 3 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

De wijziging ten opzichte van het als ontwerp ter inzage gelegen bestemmingsplan betreft de toevoeging van de bestemming ‘Waarde – Archeologie’ over het gehele plangebied.

 

Om de ontwikkeling ruimtelijk goed te integreren in de omgeving is op 10 mei 2021 tevens het Beeldkwaliteitsplan MFA de Finne Beetsterzwaag vastgesteld.

 

U kunt het digitale bestemmingsplan met daarin het als bijlage 2 bij de toelichting opgenomen beeldkwaliteitsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale plan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is een afdruk van zowel het bestemmingsplan als het beeldkwaliteitsplan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Let op! Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Voor het inzien van de stukken maakt u eerst een afspraak door te bellen met (0512) 386 222.

 

Strekking van het bestemmingsplan

Openbare Daltonschool De Trime en Christelijke basisschool De Paedwizer, de twee basisscholen in Beetsterzwaag zijn gefuseerd tot een nieuwe samenwerkingsschool (KC De Finne) en zijn momenteel gehuisvest in de gebouwen van de voormalige christelijke basisschool. Het is de bedoeling dat KC De Finne in een nieuwe multifunctionele accommodatie op het huidige trainingsveld van VV De Sweach aan de Vlaslaan wordt gehuisvest. Hierbij zal clustering in de vorm van een integraal kindcentrum plaatsvinden met tevens functies als kinderopvang en voorschoolse voorzieningen. Daarnaast wordt mogelijk de bestaande voetbalaccommodatie vervangen en wordt onderdeel van de nieuwbouw.

Strekking van het beeldkwaliteitsplan

Om de ontwikkeling ruimtelijk goed te integreren in de omgeving is het beeldkwaliteitsplan “MFA de Finne Beetsterzwaag” opgesteld, waarin de stedenbouwkundige randvoorwaarden met bijbehorende beeldkwaliteitseisen zijn opgenomen. Het vastgestelde beeldkwaliteitsplan vormt het aanvullende welstandskader waaraan de bouwaanvragen zullen worden getoetst. Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad vastgestelde beeldkwaliteitsplan.

Beroepsmogelijkheid bestemmingsplan

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan of dat de beroepsgrond een wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

 

Digitaal beroep

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u eventueel digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

 

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan); de gronden van het beroep. Verder zendt u een kopie mee van de zienswijze die u tegen het ontwerp bestemmingsplan hebt ingediend of u geeft een toelichting waarom u niet in de gelegenheid was een zienswijze in te dienen.

 

Beetsterzwaag, 2 juni 2021

 

Naar boven