Ontwerpbestemmingsplan “IKC Kinderburg-Rank, Sassenheim” ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen maken in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “IKC Kinderburg-Rank, Sassenheim” met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2020SAS04010-ON01 voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied is gelegen op en rondom het perceel Knorrenburgerlaan 2 in Sassenheim.

Inhoud plan

De gemeente heeft een wettelijke zorgplicht ten aanzien van de onderwijshuisvesting. De gemeente moet er zorg voor dragen dat de scholen kunnen beschikken over passende huisvesting in relatie tot het leerlingaantal. De voorzieningen moeten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dit is vastgelegd in de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Teylingen. Daarnaast is in het Integraal HuisvestingsPlan 2019-2022 opgenomen dat de gemeente brede scholen en integrale kindcentra stimuleert. Op basis van deze regelgeving heeft het bestuur van Sophia Scholen een aanvraag ingediend voor de nieuwbouw van een fusieschool voor basisscholen De Kinderburg en De Rank. De huidige huisvesting van beide scholen voldoen niet aan de huidige gestelde bouwkundige en klimaat technische normen. Daarom is een inpassingsstudie uitgevoerd. Op 21 mei 2019 is door het college besloten om de huidige locatie (Knorrenburgerlaan 2 in Sassenheim) van basisschool De Kinderburg aan te wijzen als locatie voor de nieuwbouw van de fusieschool. Om de gestelde ambities ten aanzien van de belevingswaarde te kunnen realiseren is voor de onderwijsvoorziening een stedenbouwkundig kader opgesteld. Het stedenbouwkundig kader is op 14 juli 2020 door het college vastgesteld.

De beoogde ontwikkeling past niet binnen de mogelijkheden van het geldende bestemmingsplan, daarom is een herziening van bestemmingsplan "Sassenheim-Zuid" op deze locatie noodzakelijk. Inmiddels is voor deze ontwikkeling een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld met de daarbij behorende omgevingsonderzoeken. Het stedenbouwkundig kader dient als uitgangspunt voor dit bestemmingsplan. Het voorontwerpbestemmingsplan is ter inzage gelegd voor inspraak en voorgelegd aan de wettelijke vooroverlegpartners. Er zijn enkele vooroverlegreacties ontvangen van overlegpartners en één inspraakreactie ontvangen. Deze reacties gaven geen aanleiding om het bestemmingsplan inhoudelijk aan te passen. Wel zijn de regels en toelichting ambtelijk aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan is nu gereed om ter inzage te leggen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 3 juni 2021 tot en met woensdag 14 juli 2021 ter inzage.

We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het voorontwerp bestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘ontwerpbestemmingsplan ‘IKC Kinderburg-Rank, Sassenheim’’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-20-145352.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl.

 

Naar boven