Gemeente Zeist – Vaststelling bestemmingsplan Dolderseweg 20 -Vastgesteld besluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Dolderseweg 20

Logo Zeist

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

  • De gemeenteraad van Zeist heeft op 20 april 2021 het bestemmingsplan “Dolderseweg 20” ongewijzigd vastgesteld.

  • Burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist hebben op 16 april 2021 het besluit hogere waarden voor het bestemmingsplan ‘Dolderseweg 20’ vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een vrijstaande woning mogelijk op een onbebouwd deel van het perceel Dolderseweg 22 te Huis ter Heide.

Besluit hogere waarde

Omdat binnen het bestemmingsplan een geluidsgevoelige bestemming wordt gerealiseerd, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woning, vanwege het wegverkeer op de Dolderseweg (N238), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de woning. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en het besluit hogere waarden overeenkomstig het ontwerpbesluit vastgesteld.

Ter inzagelegging

Het bestemmingsplan (met de daarbij horende bijlagen) en het besluit hogere waarden geluid (met de bijbehorende bijlagen) liggen met ingang van donderdag 3 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal aan Het Rond 1 te Zeist (afspraak maken verplicht vanwege onze Coronamaatregelen).

U kunt beide besluiten ook digitaal raadplegen via www.zeist.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het bestemmingsplan ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0355. BPDolderseweg20-VG01.

Beroep

Belanghebbenden kunnen met ingang van 3 juni 2021 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Voorlopige voorziening

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treden in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Het bestemmingsplan treedt niet in werking indien binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd.

Naar boven