Wijzigingsplan ‘Nieuwe Vesting, deelplan Paravicini’

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het wijzigingsplan ‘Nieuwe Vesting, deelplan Paravicini’ met ingang van 12 mei 2021 onherroepelijk is geworden. De Raad van State heeft op die datum uitspraak gedaan waarbij de tegen het plan ingestelde beroep ongegrond is verklaard.

De ontwikkeling van de woonwijk Nieuwe Vesting is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen. Voor het plangebied genaamd “Paravicini” is een plan ontwikkeld met twee gebouwen en daarbij behorende parkeerplaatsen. Het eerste gebouw bevat circa 22 zorgwoningen voor dementerenden. Het andere gebouw bevat circa 28 appartementen waar zorg bij-in kan worden gekocht. Het uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deelplan Paravicini” bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken. De ontwikkeling vergt daarnaast een zeer beperkte aanpassing van de grenzen van de uit te werken woonbestemming. Het wijzigingsplan dat gelijktijdig met het uitwerkingsplan ter inzage heeft gelegen voorziet hierin.

Het wijzigingsplan en de uitspraak van de Raad van State kunt u vanaf 3 juni inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis aan de Jacob Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings, telefoon (0164)-277524. Het wijzigingsplan en de uitspraak van de Raad van State zijn vanaf dat moment ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0748.WP189i-GU01. Je kunt het bestemmingsplan ook vinden via de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl, je wordt dan doorgestuurd naar de landelijke voorziening.

 

Bergen op Zoom, 2 juni 2021

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom

Naar boven