Besluit houdende enkele tijdelijke voorzieningen voor de periode dat Minister B. van ’t Wout niet in staat is zijn taken als Minister van Economische Zaken en Klimaat uit te oefenen

No.2021001019

Wij Willem-Alexander, bij de Gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op voordracht van Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken, d.d. 25 mei 2021, nr. 3752771;

Gelet op de artikelen 43 en 44 van de Grondwet;

HEBBEN GOEDGEVONDEN EN VERSTAAN:

ARTIKEL I

1. Minister B. van ’t Wout voor de periode dat hij niet in staat is zijn taken als Minister van Economische Zaken en Klimaat uit te oefenen, te ontheffen van de leiding van het ministerie Economische Zaken en Klimaat.

2. Minister drs. S.A. Blok voor de in artikel 1 genoemde periode te ontheffen van de leiding van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en te belasten met de leiding van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

3. Minister S.A.M. Kaag voor de in artikel 1 genoemde periode te belasten met de leiding van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 24 mei 2021.

Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit dat in de Staatscourant zal worden geplaatst en waarvan afschrift zal worden gezonden aan de in dit besluit genoemde ministers, de Hoge Colleges van Staat, de ministerraad, de Gevolmachtigde Ministers van Aruba, van Curaçao en van Sint Maarten en de ministeries.

Den Haag, 25 mei 2021

Willem Alexander

DE MINISTER-PRESIDENT, Minister van Algemene Zaken, M. Rutte

Naar boven