Rectificatie

Logo Hoeksche Waard

Per abuis staat er in de vooraankondiging voor het bestemmingsplan voor ‘Uitkoop woningen onder hoogspanningstracé’ een verkeerde titel. Er wordt verwezen naar het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Goudswaard Noord-Oost’. Dat moet zijn ‘Uitkoop woningen onder hoogspanningstracé’.

Vooraankondiging voorbereiden bestemmingsplan ‘Uitkoop woningen onder hoogspanningstracé’

Het college van B&W van gemeente Hoeksche Waard maakt ter voldoening aan het bepaalde van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het bestemmingsplan ‘Uitkoop woningen onder hoogspanningstracé’ wordt voorbereid. De percelen liggen verspreid door de gemeente Hoeksche Waard.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de volgende percelen:

Oud Cromstrijensedijk Oostzijde 44b Klaaswaal (perceelnummer Klaaswaal C 361)

Strijenseweg 141, 3295KP ’s-Gravendeel (perceelnummer ’s-Gravendeel H 395)

Zinkweg 197 Oud Beijerland (perceelnummer G 269)

Stougjesdijk 137 Mijnsheerenland (perceelnummer E 932 en E 422)

De afgelopen jaren heeft de gemeente Hoeksche Waard zelf de bovengenoemde woningen gekocht. Dit in het kader van een regeling voor woningen die onder een hoogspanningstracé zijn gelegen. De gemeente Hoeksche Waard krijgt subsidie voor deze aankopen, mits er voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. Eén daarvan is het wegbestemmen van woningen binnen vijf jaar naar aankoop. Eén van de aankopen is begin 2017 gedaan. Daarom is het noodzakelijk om nu te beginnen met de voorbereiding van een bestemmingsplan die dat mogelijk maakt.

Deze bekendmaking is alleen een vooraankondiging. Het is op dit moment nog niet mogelijk zienswijzen tegen de op te stellen bestemmingsplannen naar voren te brengen. Deze mogelijkheid bestaat pas later in de procedure. Ook worden onafhankelijke instanties nu nog niet in de gelegenheid gesteld om een advies uit te brengen.

Als het bestemmingsplan in ontwerp bereed is, maken wij dat bekend in deze gemeenterubriek en in de Staatscourant. Daarbij informeren wij u over het ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan en de mogelijkheden voor het indienen van een zienswijze.

Naar boven