Gemeente Echt-Susteren - bestemmingsplan - Inbreidingslocatie Reinoud van Gelderstraat, Susteren

Logo Echt-Susteren

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wro bekend dat de gemeenteraad van Echt-Susteren in zijn vergadering van 8 april 2021 het bestemmingsplan “Inbreidingslocatie Reinoud van Gelderstraat te Susteren” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Dit bestemmingsplan biedt ruimte voor de ontwikkeling van 8 grondgebonden woningen op de kadastrale percelen gemeente STR01, sectie D, nummers 4863, 5959 (gedeeltelijk), 5960 (gedeeltelijk), 6118, 6234, 6235, 7152 en 7154.

De projectlocatie staat plaatselijk bekend als "voormalige timmerfabriek Lijnen" en is gelegen op een binnenterrein achter de bestaande woningen aan de Reinoud van Gelderstraat 40a t/m 48 en de bestaande woningen aan de Vincentiuslaan 9 t/m 23 in Susteren.

Op deze locatie zijn momenteel nog een aantal bedrijfsloodsen en een groenperceel aanwezig. De loodsen worden gesaneerd om op die plek ruimte te bieden voor de bouw van 7 nieuwe levensloopbestendige grondgebonden woningen. Tevens wordt een bestaand bijgebouw in de naastgelegen achtertuin op het adres Vincentiuslaan 9 tot woning verbouwd.

Wijzigingen

Bij de vaststelling heeft de Raad naar aanleiding van ingekomen zienswijzen een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht. Tevens zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar de “nota beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen” en de bijbehorende tabel die onderdeel uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan. Het gaat onder andere om de volgende wijzigingen:

- Opname van een aanduiding “blinde gevel” ter plekke van de gevels van bijbehorende bouwwerken die worden gerealiseerd in erfgrenzen. Het maken van gevelopeningen is daarin niet toegestaan;

- Aanpassing van de bouwhoogte van lichtmasten en portalen voor geleiding, beveiliging en regeling van het verkeer en kunstobjecten naar maximaal 5 meter;

- In de bouwregels behorende bij de woonbestemming wordt opgenomen dat enkel “grondgebonden levensloopbestendige” woningen mogen worden gerealiseerd. Tevens wordt een definitie hiervan opgenomen;

- Aanpassing van de waterparagraaf door opname van de nieuwe norm van het waterschap voor de te realiseren infiltratie- en bergingsvoorzieningen voor hemelwater in het plan;

- Opname van zowel de aanduiding ‘twee-aaneen' ten behoeve van twee-aan-een gebouwde woningen als de aanduiding 'vrijstaand' ten behoeve van één vrijstaande woning op de verbeelding voor de kavels 7 en 8.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingplan ligt vanaf 28 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Daarnaast kunnen de plannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

Beroep instellen

Gedurende de inzagetermijn kunnen de volgende (rechts)personen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

a. Belanghebbenden;

b. Niet-belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

Bestemmingsplan in werking

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet? Neem dan contact op met dhr. S van Helden via telefoonnummer 0475 – 478 478.

Echt-Susteren, 27 mei 2021

Dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

Drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

Naar boven