Ontwerp bestemmingsplan Duin en Bosch 1e herziening en ontwerp omgevingsvergunning WABO2101000 (met coördinatieregeling)

Logo Castricum

Het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Castricum maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) in samenhang met artikel 3.30 van de Wro het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 25 mei 2021 het ontwerp bestemmingsplan ‘Duin en Bosch 1e herziening’ vrijgegeven voor terinzagelegging. De voorbereiding en bekendmaking van dit bestemmingsplan vindt, zoals door de gemeenteraad van Castricum besloten op 1 oktober 2020, gecoördineerd plaats, zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1. van de Wro, met de (ontwerp) omgevingsvergunning voor het oprichten van twee woongebouwen met in totaal 48 (sociale) woningen.

Met ingang van 3 juni 2021 liggen in dat kader gedurende een termijn van zes weken gelijktijdig ter inzage:

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Duin en Bosch 1e herziening’ met de daarop betrekking hebbende stukken

De ontwerp omgevingsvergunning WABO2101000 voor het oprichten van twee woongebouwen met in totaal 48 (sociale) woningen.

Inhoud ontwerp bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning

De herziening van het bestemmingsplan maakt het mogelijk om binnen het plangebied Duin en Bosch 48 (sociale) woningen te realiseren. Het betreft een verschuiving van woningen binnen de bestemmingen, waardoor het maximaal aantal toegestane woningen in het plangebied Duin en Bosch gelijk blijft. De 48 sociale woningen komen op de locatie van het voormalige gebouw De Clinghe, gelegen ten westen van de vijver, Oude Parklaan sectie D1902. Het ontwerp bestemmingsplan betreft een 1e herziening van het bestemmingsplan ‘Duin en Bosch’ en bestaat uit regels, een verbeelding en een toelichting met bijlagen.

De ontwerp omgevingsvergunning ziet op de activiteit bouwen voor het oprichten van twee woongebouwen met in totaal 48 (sociale) woningen (artikel 2.1, eerste lid, onder a, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 3 juni 2021 gedurende zes weken tot en met 14 juli 2021 ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl met ID-code: NL.IMRO.0383.BPC21hrzduinbosch-ON01.

De pdf-bestanden van het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning zijn beschikbaar via: https://www.castricum.nl/plannen-en-projecten/clinghe-duin-en-bosch.

Vanwege de coronapandemie zijn de genoemde stukken alleen op afspraak in te zien op het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA te Castricum. Wij vragen u in dat geval contact op te nemen met het Team Plannen en Projecten.

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk (voorkeur) of mondeling zienswijzen naar voren brengen omtrent het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Castricum, postbus 1301, 1900 BH Castricum. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het Team Plannen en Projecten. Anonieme zienswijzen en zienswijzen via e-mail worden buiten behandeling gelaten.

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 1.1, eerste lid, onder a, van de Crisis- en herstelwet is, in combinatie met nummer 3, onder 3.1, van Bijlage I bij de Crisis- en herstelwet, Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing op deze besluiten. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. De beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet worden aangevuld. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn niet alle beroepsgronden zijn ingediend. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld. Deze procedure is nu nog niet aan de orde.

Contact en meer informatie

Voor het inzien van de stukken, een mondelinge zienswijze of meer informatie kunt u contact opnemen met mw. J. Feron van het Team Plannen en Projecten, via telefoon 14 0251.

 

Burgemeester en wethouders van Castricum, 2 juni 2021

Naar boven