Kennisgeving verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de bouw van 27 grondgebonden woningen aan de Poorterstraat

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat op 25 mei 2021 (verzonden 27 mei 2021) een omgevingsvergunning is verleend voor het oprichten van 12 eenlaagse levensloopbestendige (zorg)woningen, 4 tweelaagse levensloopbestendige woningen en 11 eensgezinswoningen aan de Poorterstraat.

De betreffende aanvraag is in strijd met de bestemmingsplan “Veegplan Centrum”. Binnen de ter plaatse vigerende bestemmingen “Groen”, “Tuin” en “Wonen- 1 (bouwaanduiding gestapeld)” is nieuwbouw van woningen namelijk niet toegestaan. Aan het bouwplan kan evenwel medewerking worden verleend middels toepassing van de uitgebreide omgevingsvergunningprocedure ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3 Wabo.

Op 15 december 2020 heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

De ontwerp-omgevingsvergunning, de verklaringen van geen bedenkingen, de ruimtelijke onderbouwing en de daarbij behorende bijlagen hebben van 23 december 2020 tot en met 12 februari 2021 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen.

Gedurende deze termijn zijn een vijftal reacties ontvangen. Deze zienswijzen hebben evenwel geen aanleiding gegeven om de vergunning alsnog te weigeren. In de Nota van Zienswijzen is een samenvatting van de ingediende zienswijzen inclusief een standpunt van de gemeente daaromtrent opgenomen.

Ter inzage

De verleende omgevingsvergunning (inclusief ruimtelijke onderbouwing en de daarbij behorende bijlagen) ligt met ingang van 27 mei 2021 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Deze stukken kunnen gedurende de openingstijden worden ingezien bij de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1 te Brunssum. U kunt hiertoe een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555).

De ruimtelijke onderbouwing, verklaring van geen bedenkingen en Nota van Zienswijzen kunt u bovendien raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.0899.OvPoorterstraat-VA01.

Indienen beroepschrift bij de Rechtbank

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van de terinzagelegging van de verleende omgevingsvergunning hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond).

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het beroepschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld;

d. de gronden van het beroep.

Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Brunssum, 27 mei 2021

Naar boven