Gemeente Stichtse Vecht - ontwerpbestemmingsplan Zandpad 32 bij Nieuwersluis – schuurwoning op buitenplaats Weeresteyn

Logo Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Schuurwoning buitenplaats Weeresteyn in Nieuwerlsuis met ingang van vrijdag 28 mei tot en met donderdag 8 juli 2021 ter inzage ligt.

Bestemmingswijziging van bijgebouw naar wonen

Aan het Zandpad in Nieuwersluis ligt de historische buitenplaats Weeresteyn. Op het perceel nabij de woning van Zandpad 32 staat een bedrijfsloods die in het huidige bestemmingsplan Landelijk Gebied Noord als bijgebouw is bestemd. Ontwerpbestemmingsplan Schuurwoning buitenplaats Weeresteyn maakt de functiewijziging van bijgebouw naar woning mogelijk.

Met het verwijderen van de loods en bijbehorende ongewenste bedrijvigheid (stallen en repareren van auto’s, caravans en boten) wordt de ruimtelijke kwaliteit op het perceel vergroot. Alle bedrijfsmatige activiteiten worden gestaakt en in de plaats wordt een meer wenselijke woonfunctie gerealiseerd. De hoeveelheid bebouwing neemt af en om extra ruimtelijke kwaliteit te creëren wordt de parkaanleg van de historische buitenplaats versterkt.

Op 25 mei heeft B&W ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Schuurwoning buitenplaats Weeresteyn. Het plan wordt op 28 mei tot en met donderdag 8 juli 2021 ter inzage gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPZandpad32bijNWS-OW01) met ingang van vrijdag 28 mei raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan1 te Maarssen. Hiervoor moet u een afspraak maken via info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346.

Reageren op het plan

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Het correspondentieadres is Postbus 1212, 3600 BE Maarssen. Een zienswijze dient minimaal de volgende gegevens te bevatten:

  • 1.

    uw volledige naam en adresgegevens;

  • 2.

    de datum waarop u de brief schrijft;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent;

  • 4.

    de reden waarom u het hier niet mee eens bent;

  • 5.

    uw handtekening.

Voor het indienen van uw zienswijze(n) kunt u ook gebruik maken van een digitaal formulier. Heeft u vragen over dit plan of wilt u uw zienswijze(n) mondeling kenbaar maken, dat kan via telefoonnummer 14 0346 aan Jeremy Bouwmeester van team Omgevingskwaliteit.

Naar boven