Wet ruimtelijke ordening bestemmingsplan ’s-Graveland & Spaanse Polder 2020

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 15 december 2020 het bestemmingsplan ’s-Graveland & Spaanse Polder 2020 gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit het bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder en het Schiedamse deel van het bedrijventerrein Spaanse Polder. Het plangebied bestaat uit bedrijventerrein met de behorende openbare ruimte, infrastructuur en groenvoorzieningen. Aan de noordkant bevinden zich binnen het plangebied enkele woningen, een woonwagencentrum en een jachthaven.

Aanleiding en opzet

Het nieuwe bestemmingsplan is een integrale herziening van het geldende bestemmingsplan uit 2005. Met het nieuwe plan voldoet de bestemmingslegging aan de eisen uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro). De bestemmingslegging is gebaseerd op de bestaande planologische mogelijkheden en is waar mogelijk of wenselijk globaal en flexibel ingestoken. Het bestemmingsplan is verder een vertaling van het beleidskader zoals dat in oktober 2019 is vastgesteld met het Ontwikkelperspectief voor het gebied.

De bedrijventerreinen zijn onderdeel van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict.

Het bestemmingsplan is door de raad op een aantal punten gewijzigd vastgesteld. Dit mede naar aanleiding van ingediende zienswijzen op het ontwerp-bestemmingsplan. Ten opzichte van het ontwerp is geen sprake van substantiële wijzigingen in structuur op opzet van het bestemmingsplan.

Inzage en instellen beroep

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf 25 januari 2021 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. Het bestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek via plan IDN NL.IMRO.0606.BP0037-0003 of op plannaam Spaanse Polder 2020).

Tijdens de inzagetermijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan bij de raad hebben ingediend;

  • 2.

    die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan in te dienen bij de raad;

  • 3.

    voor wat betreft de wijzigingen die door de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn aangebracht.

Beroep kan schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. Gedurende de inzagetermijn kan, naast het instellen van beroep, ook worden verzocht om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het indienen van beroep of een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Dit tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan niet eerder in werking dan nadat op het verzoek is beslist.

Schiedam, 20 januari 2021

Burgemeester en wethouders van Schiedam

drs. M.A. van den Hende, wnd. secretaris

C.H.J. Lamers, burgemeester

Naar boven