Ontwerp-Structuurvisie en MER De Nieuwe Kern

Logo Ouder-Amstel

Burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat, met ingang van 27 mei 2021, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

Ontwerp Structuurvisie De Nieuwe Kern en Milieu Effect Rapport (MER) De Nieuwe Kern

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 18 mei zowel de ontwerp-structuurvisie voor De Nieuwe Kern als het Milieu Effect Rapport (MER) vrijgegeven voor inspraak. Beide documenten liggen vanaf donderdag 27 mei tot en met donderdag 8 juli 2021 ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.denieuwekern.nl

De Nieuwe Kern (DNK) betreft een unieke gebiedsontwikkeling in de gemeente Ouder-Amstel. Als een ‘ruwe diamant’ ligt het gebied tussen Amstel Business Park, het station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2 en vormt het onderdeel van de stedelijke agglomeratie Amsterdam. Het vormt onderdeel van de Amstelcorridor, van het Amstel Station tot het AMC, dat de komende jaren wordt getransformeerd om tegemoet te komen aan de hoge druk op de woning- en kantorenmarkt. Het beoogde programma bestaat uit circa 450.000 m² aan wonen (ca. 4.500 woningen) en 250.000 m² aan niet-woonfuncties, zoals kantoren, hotels/shortstay en voorzieningen.

Op basis van de concept-Structuurvisie is in 2020 een breed participatietraject doorlopen en zijn een notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) en vervolgens een Milieu Effect Rapport (MER) opgesteld. Het MER heeft als doel het milieu een volwaardige plaats te geven in de bestuurlijke besluitvorming, zodat met de uitkomst van de m.e.r. een solide en toegespitste onderbouwing kan worden gegeven. Dit houdt in dat de milieueffecten van de ontwikkeling van DNK inzichtelijk zijn gemaakt en indien nodig mitigerende maatregelen zijn voorgesteld om het milieueffect te compenseren. Zowel de resultaten uit het participatietraject als die van het MER zijn verwerkt in voorliggende ontwerp-structuurvisie.

Voor het gemeentebestuur is de structuurvisie het belangrijkste afwegingsdocument voor het nemen van ruimtelijke vervolgbesluiten om de ontwikkeling mogelijk te maken.

Terinzagelegging

De ontwerp-structuurvisie en het MER met inbegrip van bijbehorende stukken liggen gedurende 6 weken ter inzage (van 27 mei tot en met 8 juli 2021) via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.denieuwekern.nl en in het Gemeentehuis, Vondelstraat 1, 1191 BD te Ouderkerk aan de Amstel.

Inzage van analoge stukken is in het Gemeentehuis is uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer (020) 496 21 21.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze indienen bij de gemeente Ouder-Amstel. Dit kan onder vermelding van zaaknummer 2020-016739 en met als onderwerp ‘inspraakreactie Ontwerp-Structuurvisie DNK’ via:

Meer informatie

Meer informatie over de plannen is te vinden op www.denieuwekern.nl

Naar boven