Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluiten stap 3 Interimwet en hogere waarden Wet geluidhinder De Staal bekijken, Delft

Logo Delft

De gemeente heeft een bestemmingsplan gemaakt voor het gebied aan de Staalweg voor de voormalige gemeentewerf locatie en omliggende openbare ruimte. De gemeente Delft heeft in 2016 het nieuwe stadskantoor aan het Stationsplein in gebruik genomen. Daarmee is een deel van de voormalige locatie, de Staalweg, vrijgekomen en wordt nu herontwikkeld.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft de volgende plangrenzen:

  • Aan de noordzijde wordt het begrensd door de Staalweg en de wijk Vrijenban

  • Aan de oostzijde de afrit van de A13

  • Aan de zuidzijde door de Oostpoortweg

  • Aan de westzijde door de bestaande woonbebouwing van de wijk Vrijenban.

Het bestemmingsplan biedt ruimte aan maximaal 346 woningen en 6.350 m2 bvo aan commerciële voorzieningen. Hiermee wordt invulling gegeven aan de grote woningbouwopgave die Delft heeft en past deze ontwikkeling bij de ambitie om meer arbeidsplekken toe te voegen.

Ontwerpbesluit stap 3 Interimwet

Vanwege de ligging van het plangebied ten opzichte van de Rijksweg A13 wordt de Interimwet toegepast. Op grond van de Interimwet worden er compenserende maatregelen genomen ten behoeve van de woningen in de voorgenomen herontwikkeling. In het ontwerpbesluit wordt nader ingegaan op de toepassing van de Interimwet en de compenserende maatregelen, net als de ontheffingswaarde voor het geluid.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinderIn het kader van het bestemmingsplan dienen voor de woningen hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder en de Interimwet te worden vastgesteld. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluiten stap 3 Interimwet en hogere waarden Wet geluidhinder inzien

Vanaf 1 juni tot en met 12 juli kunt u bovenstaande documenten op de volgende wijzen bekijken;

  • 1.

    Op afspraak bij het gemeentekantoor aan het Stationsplein 1. U kunt bij het gemeentekantoor ook een exemplaar van het bestemmingsplan kopen.

  • 2.

    Opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “ plannen zoeken”. Bij “plannaam” kan daarna de naam van het bestemmingsplan (exact) ingevoerd.

  • 3.

    Op www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage

Reageren:

Schriftelijk op ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit stap 3 Interimwet U kunt reageren op het bestemmingsplan. Het is namelijk een ontwerpplan. Het kan aangepast worden op basis van de reacties die erop komen.

Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het bestemmingsplan naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en om welk bestemmingsplan, ontwerpbesluit het gaat. U kunt uw reactie indienen vanaf 1 juni tot en met 12 juli 2021.

Schriftelijk op ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

College van burgemeester en wethoudes Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Digitaal op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden en stap 3 besluit

U kunt er ook voor kiezen om via internet uw zienswijzen in te dienen. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.delft.nl/wonen/bestemmingsplannen/plannen-ter-inzage of www.delft.nl/mijn-loket. Om digitaal een zienswijze te kunnen indienen dient u te beschikken over DigiD of e-Herkenning.

Mondeling op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden:

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen kunt u hiervoor een afspraak maken via e-mail ruimtelijke_ordening@delft.nl

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u later een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14015. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Naar boven