Ter inzage legging voorontwerpbestemmingsplan Parapluplan Wonen

Logo Gouda

Burgemeester en Wethouders van Gouda maken bekend dat zij het voorontwerpbestemmingsplan Parapluplan Wonen ter inzage leggen.

Met het Parapluplan Wonen wil de gemeente een eenduidige definitieregeling rond het thema wonen opstellen. Het plan regelt dat woningen in de basis alleen bewoond kunnen worden door één huishouden. Daarmee wordt het mogelijk om op te treden tegen het verkameren van woningen of het huisvesten van grote groepen personen die niet tot één huishouden behoren. Ook bevat het plan een regeling voor toeristische verhuur van woningen.

Het voorontwerpbestemmingsplan wonen ligt gedurende 2 weken van 27 mei tot en met woensdag 9 juni 2021 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

- Digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl/. Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0513.0007ParapluBPWonen-VO01.

- Op de gemeentelijke website van de gemeente Gouda.

- Op papier tijdens de openingsuren (op afspraak) van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een reactie indienen over het voorontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke reactie kunt u sturen aan:

Gemeente Gouda, afdeling Ruimtelijk beleid en advies t.a.v. dhr. S. Reijnders, postbus 1086, 2800 BB Gouda. Voor een mondelinge reactie dient tijdig, voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer tel. 140182 met de heer S. Reijnders.

Vervolgtraject

Alle reacties worden opgenomen in een nota van beantwoording en indien daar aanleiding voor is wordt het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd.

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het voorontwerpbestemmingsplan Parapluplan Wonen en de procedure kunt u ook contact opnemen met de heer S. Reijnders van de gemeente Gouda via telefoonnummer 140182.

Gouda, 26 april 2021

 

Naar boven