Ontwerpbestemmingsplan Tongelre binnen de Ring 2020

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 27 mei 2021 het ontwerp van het bestemmingsplan Tongelre binnen de Ring 2020 ter inzage ligt.

Dit nieuwe bestemmingsplan is vooral gericht op actualisering en niet op nieuwe stedelijke ontwikkelingen. Actualisering betekent dat uitgegaan is van de huidige situatie en rekening is gehouden met het meest recente ruimtelijk relevant beleid, wet- en regelgeving en rechterlijke uitspraken daarover.

Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door:

  • 1.

    westzijde: waterloop de Dommel;

  • 2.

    noordzijde: de noordoostzijde vanaf de Dommel via de Professor Dr. Dorgelolaan tot en met de kruising met de Eisenhowerlaan en de Ring (Insulindelaan);

  • 3.

    oostzijde: de Ring (Insulindelaan en Jeroen Boschlaan);

  • 4.

    zuidzijde: vanaf de Ring (Jeroen Boschlaan) via de Ruysdaelbaan, Picassohof, Willem van Konijnburglaan, achterzijde van de woningen Tongelresestraat 88 t/m 122, achterzijde woningen Picushof 230 t/m 272 en Kanaaldijk-Noord tot aan de Tongelresestraat. Vanaf de Tongelresestraat tot aan de Dommel loopt de plangrens aan de zuidzijde van het Eindhovensch kanaal aan de Kanaaldijk-Zuid;

  • 5.

    De locaties Meerkollaan 6, een deel van het voormalige NRE-terrein en de Picuskade maken ook geen onderdeel van het plangebied uit.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan Tongelre binnen de Ring 2020 ligt met ingang van donderdag 27 mei 2021 tot en met woensdag 7 juli 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80350-0201 

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (uitsluitend telefonisch vanwege het Coronavirus) dan dient u vóór 21 juni 2021 een afspraak te maken met Jenny Crommentuijn via telefoonnummer 14 040.

 

Eindhoven 26 mei 2021

Naar boven