Gemeente Stichtse Vecht - gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Snippergroen

Logo Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan “Snippergroen” op 11 mei 2021 is vastgesteld door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 28 mei 2021 tot en met donderdag 8 juli 2021 ter inzage voor beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

De afgelopen jaren zijn stukken gemeentegrond verkocht aan bewoners dan wel door verjaring hun eigendom geworden. Het gaat hier om groenstroken die aansluiten aan een woonerf of tuin. Het uitgangspunt van dit bestemmingsplan is om deze percelen, waarvan de bestemming nog een publiek karakter heeft (verkeer of groen), alsnog van een juiste bestemming te voorzien, zoals tuin of erf bij wonen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp staan weergegeven in de Staat van wijzigingen die onderdeel uitmaakt van de Nota zienswijze die als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd.

Inzien

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPSnippergroenSV-VG01) met alle bijbehorende stukken kunt u digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 te Maarssen. Hiervoor moet u wel telefonisch een afspraak maken via 14 0346 of via een WhatsApp bericht op nummer 06 13 53 45 89. Als u vragen heeft kunt u bellen of mailen naar Sylvia Lutters (14 0346 of sylvia.lutters@stichtsevecht.nl).

Beroep aantekenen

Als u het niet eens bent met het vastgestelde bestemmingsplan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep aantekenen. Dit moet schriftelijk binnen zes weken na het moment van het ter inzage leggen van de besluiten. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Aan deze procedure zijn kosten verbonden.

Het beroepschrift moet de volgende gegevens bevatten:

• datum;

• uw volledige naam- en adresgegevens;

• uw handtekening;

• het onderwerp en de datum van het besluit waarmee u het niet eens bent;

• een kopie van het besluit waarmee u het niet eens bent;

• de reden(en) waarom u het hiermee niet eens bent (beroepsgronden en motivering);

• eventueel een kopie van stukken die relevant zijn om uw beroepschrift te verduidelijken.

Inwerkingtreden bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Dat is in dit geval 9 juli 2021. Tenzij voor deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schort het in werking treden van het bestemmingsplan niet op. Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u vooruitlopend op de beslissing hierover om een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek om voorlopige voorziening moet schriftelijk binnen de termijn van de ter inzagelegging en bevat de volgende gegevens:

• de datum;

• uw volledige naam- en adresgegevens;

• uw handtekening;

• een kopie van het besluit waarmee u het niet eens bent;

• een kopie van uw beroepschrift;

• de reden(en) waarom het voor u belangrijk is dat het bestemmingsplan niet in werking treedt voordat er een uitspraak is gedaan over uw beroepschrift (spoedeisend belang).

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Naar boven