Verleende omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor het planologisch mogelijk maken van vier geschakelde eengezinswoningen naast Huyssitterweg 44 en 46 in Leidschendam

Logo Leidschendam-Voorburg

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat met toepassing van artikel 2.12, lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning is verleend voor het planologisch mogelijk maken van vier geschakelde eengezinswoningen naast de Huyssitterweg 44 en 46 in Leidschendam.

Ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde op de gevels van de woningen wordt overschreden vanwege het verkeer op de nieuwe verbindingsweg Stompwijk en dat er geen doelmatige geluid beperkende maatregelen mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Burgemeester en wethouders hebben daarom met toepassing van artikelen 83 en 110a van de Wgh voor de bovenbedoelde bestemming een hogere grenswaarde vastgesteld.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder zijn voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met alle daarbij behorende stukken gelijktijdig ter inzage hebben gelegen. Dit was in de periode van donderdag 1 oktober 2020 t/m woensdag 11 november 2020. Tijdens deze periode is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze is beoordeeld, maar heeft geen aanleiding gegeven om geen medewerking te verlenen aan het voorgestelde plan. De raad heeft op 11 mei 2021 de benodigde definitieve verklaring van bedenkingen afgegeven.

De verleende omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder met alle daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 27 mei 2021 t/m woensdag 7 juli 2021 digitaal ter inzage bij het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam). De stukken zijn in te zien op www.overheid.nl/overuwbuurt en deels op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1916.Huyssitterweg-VG01).

Beroepschrift

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van inzage tegen deze omgevingsgunning een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden moet ingediend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn is verstreken.

 

Naar boven