Gemeente Amsterdam - ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder - ten behoeve (van Kavel Z) van het project SPOT - Hogehilweg ter hoogte van nr. 10 en 14, Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend:

  • dat zij voornemens is om met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub a onderdeel 3 van de Wabo, een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van 395 woningen, 317 m² bvo detailhandel (“buurtsupermarkt”), 470 m² bvo horeca, 327 m² bvo sportvoorzieningen, 89 m² bvo sociaal maatschappelijke voorzieningen (buurtkamer), een ondergrondse parkeergarage en een fietsenstalling aan de Hogehilweg 10 en 14 te Amsterdam.

  • dat voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan ex artikel 6.12, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening zal worden vastgesteld,

  • dat voor de bouw van de woningen het college van burgemeester en wethouders tevens voornemens is hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 110 a van de Wet Geluidhinder vast te stellen.

De voorgenomen omgevingsvergunning ziet op het bouwen van een bouwwerk (art. 2.1, lid 1, sub a Wabo) en het gebruiken van gronden/bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (art. 2.1, lid 1, sub c Wabo).

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (met OLO nr. 5589451), het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 27 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage bij:

• Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan het College van burgemeester en wethouders, t.a.v. afdeling Vergunningen, stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. U kunt hiervoor een afspraak maken met de afdeling Vergunningen, Stadsdeel Zuidoost op telefoonnummer 14020.

Amsterdam Zuidoost,

College van burgemeester en wethouders

Naar boven