Vaststelling bestemmingsplan Heerjansdam en bedrijventerrein Gors

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 25 mei 2021 het bestemmingsplan "Heerjansdam en bedrijventerrein Gors" gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard en heeft als doel het huidige bestemmingsplan op enkele onderdelen te verbeteren en te actualiseren. Na de inwerkingtreding van het huidige bestemmingsplan "Heerjansdam-Gors" zijn enkele postzegelbestemmingplannen vastgesteld en omgevingsvergunningen verleend. Deze zijn verwerkt in het voorliggend vastgestelde bestemmingsplan.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn twee zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn voor de vaststelling van het bestemmingsplan in een notitie zienswijzen opgenomen en afgewogen. Daarnaast zijn er ambtshalve wijzigingen met betrekking tot definitiebepalingen, zoals ondermeer van de begrippen evenement en woning en zijn de regels die betrekking hebben op evenementen aangescherpt. Deze wijzigingen zijn in de notitie ambtshalve wijzigingen opgenomen. De notitie zienswijzen en de notitie ambtshalve wijzigingen maken onderdeel uit van de vaststelling van het bestemmingsplan.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 28 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht. De aangepaste openingstijden van het gemeentehuis zijn:

-Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.00-11.00 uur.

-Woensdag van 15.00-20.00 uur.

Om de stukken op het gemeentehuis in te zien, dient u een afspraak te maken door een e-mail te sturen aan: vergunningen@zwijndrecht.nl of telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummers: 14078. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder inwoners-ruimtelijke plannen-vastgestelde bestemmingsplannen en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Op basis van artikel 8.2 Wro kan een ieder die het niet eens is met het vorengemelde besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan "Heerjansdam bedrijventerrein Gors" beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld door een ieder die het niet eens is met het vorengemelde besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. (Wel speelt het zogenaamde "relativiteitsbeginsel" van artikel 8:69a Awb een rol bij de beoordeling omtrent de ontvankelijkheid van het beroep). Het beroepschrift moet worden gestuurd naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding van het besluit.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zwijndrecht, 27 mei 2021

Naar boven