Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ‘Otterlo, Houtkampweg’

Logo Ede

Zaaknummer 122711

 

Op 1 december 2020 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Otterlo, Houtkampweg gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2018OTTO0001-0301.

 

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 21 januari tot en met woensdag 3 maart 2021 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Onder gerelateerde informatie op deze pagina vindt u een directe link naar het plan, hiermee wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl waar u het plan kunt inzien.

 

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat grenst aan de Houtkampweg, de Sportlaan en het parkeerterrein tegenover Hotel de Sterrenberg. Het plan maakt de realisatie van drie vrijstaande woningen, en een orangerie met bedrijfswoning ten behoeve van Hotel de Sterrenberg, mogelijk.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. De bedrijfswoning met orangerie, zoals deze in het ontwerpplan centraal in het plangebied was gelegen, komt te vervallen. Voor dit gedeelte van het plangebied blijft de bestemming ‘groen’ en de dubbelbestemming ‘waarde - archeologie’ gelden.

 

Wijzigingen op de verbeelding

  • De horecafunctie en de mogelijkheid voor realisatie van een bedrijfswoning met orangerie op het centrale deel van het plangebied is op de verbeelding gewijzigd naar de bestemming ‘Groen’ en de dubbelbestemming ‘Waarde - Archeologie’.

     

Wijzigingen op de planregels

  • Alle regelingen met betrekking tot de realisatie van een bedrijfswoning met orangerie zijn uit de planregels gehaald. Het betreft de volgende regels:

  •  

  • - artikel 4.1: aanpassing van de functieomschrijving

  • - artikel 4.2.1: aanpassing van de bouwmogelijkheden voor bedrijfsbebouwing

  • - artikel 4.2.2 (verwijderd): mogelijkheid tot realisatie van een bedrijfswoning

  • - artikel 7 (verwijderd): regeling ten aanzien van ‘Waarde - Archeologie’ (deze regeling is niet meer nodig, omdat deze uitsluitend betrekking had op het gedeelte van de gronden waar de bedrijfswoning met orangerie zou worden gerealiseerd).

  • - artikel 10, sub g is toegevoegd aan de planregels: hier is de één-op-één inpassing van de verleende en onherroepelijke vergunning op grond van de Wet natuurbescherming vastgelegd.

     

Wijzigingen op de toelichting

  • de bedrijfswoning met orangerie geen onderdeel meer uitmaakt van het bestemmingsplan.

  • Alle verwijzingen naar de planvorming in het Weversteeggebied (voormalig voetbalveld) ten zuiden van de planlocatie zijn uit de toelichting gehaald.

 

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan.

 

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Naar boven