Voorontwerp bestemmingsplan Lindelaan

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Lindelaan met identificatie­nummer NL.IMRO.0569.bpNKPLindelaan-vo01 in voorontwerp ter visie is gelegd.

In verband met een onjuist identificatienummer in de publicatie van 19 mei 2021 is de termijn om te reageren verlengd tot 5 weken, gerekend vanaf donderdag 20 mei 2021.

Beschrijving

Het betreft een bestemmingsplan voor het wijzigen van een maatschappelijke bestemming (voormalige middelbare school Ashram College met gymzaal) naar een woonbestemming (voor 65 appartementen). Het plangebied bevindt zich ter hoogte van de Lindelaan 2 in de kern Nieuwkoop nabij het Kennedyplein. Sinds de ingebruikname van het nieuwe Ashram College (ligt aan de overkant van de Lindelaan) in Nieuwkoop staat de oude bebouwing leeg. De locatie komt in aanmerking voor herontwikkeling naar nieuwbouwappartementen. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur) appartementen.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken (waaronder een stedenbouwkundig plan) liggen vanaf donderdag 20 mei 2021 voor een periode van 5 weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • 1.

    Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl (ook benaderbaar via www.nieuwkoop.nl)

  • 2.

    In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werk­dagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Toelichtin­g op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). Kiest u hierbij voor de Activiteit ‘bestemmingsplaninformatie’ en geeft u hierbij aan om welk adres het gaat. Mocht het maken van een afspraak niet lukken of beschikt u niet over internet, neemt u dan telefonisch contact op met het Omgevingsloket via telefoonnummer 14 0172.

Inspraak

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan een ieder een inspraakreactie naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop. Het adres is Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of via info@nieuwkoop.nl. Vermeld in uw reactie als onderwerp: “inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Lindelaan” en vermeld tevens uw adresgegevens.

Naar boven