Ontwerp bestemmingsplan Aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg (N516)

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van 26 mei 2021voor een periode van zes weken (dus tot en met 7 juli 2021) ter inzage liggen:

  • Het ontwerp bestemmingsplan Aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg (N516) met identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3886BP-0201.

  • Het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

  • Het Beeldkwaliteitsplan Thorbeckeweg ter aanvulling op de welstandsnota 2013.

Inhoud bestemmingsplan

In 2020 is samen met inwoners en bedrijven gewerkt aan een voorkeursontwerp. Een combinatie aan maatregelen moet zorgen voor een betere doorstroming en meer veiligheid op en rond de Thorbeckeweg voor (vracht)auto’s, openbaar vervoer en fietsers.

Om sommige maatregelen uit te kunnen voeren, moeten delen van de Thorbeckeweg een andere bestemming krijgen. Dit wordt geregeld in een nieuw bestemmingsplan. Een deel van de maatregelen vindt plaats in de gemeente Zaanstad en een deel in de gemeente Oostzaan. Beide gemeenten hebben elk voor het project een bestemmingsplan gemaakt. In het bestemmingsplan staat hoe grond gebruikt mag worden en wat er op gebouwd mag worden, dit om de voorgenomen maatregelen mogelijk te maken.

 

Inhoud Beeldkwaliteitsplan Thorbeckeweg

Om de kwaliteit van de inrichting van de openbare ruimte zoveel mogelijk te borgen is het Beeldkwaliteitsplan + Thorbeckeweg Zaanstad (BKP) opgesteld. Uitgangspunt van dit BKP is compact en autonoom. De weg en daaraan verbonden zaken zoals geluidschermen en het verplaatste benzinepompstation zo compact mogelijk te houden en als een op zichzelf staand (autonoom) geheel te zien. Dit in contrast met het creëren van zoveel mogelijk rust in de gebieden aan weerszijden van de weg. Het Beeldkwaliteitsplan is conform artikel 12b van de Woningwet onderdeel van het toetsingskader van een omgevingsvergunning voor het bouwen en betrokken bij de beoordeling van het uiterlijk van bouwwerken.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad maken overeenkomstig artikel 7.19 vierde lid van de Wet milieubeheer bekend dat ter voorbereiding van het ontwerp bestemmingsplan Aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg (N516) een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. Besloten is geen m.e.r.-procedure te doorlopen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Thorbeckeweg (N516).

Inzage

De bovengenoemde besluiten en bijbehorende stukken liggen ter inzage als pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’).

Het ontwerp bestemmingsplan ligt tevens ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Online informatieavond 8 juni 2021

Op woensdagavond 8 juni 2021 wordt er een online informatiebijeenkomst gehouden, waar uitleg wordt gegeven over de strekking van het bestemmingsplan. Tijdens deze bijeenkomst kunt u uiteraard ook vragen stellen. Aanmelden kan vanaf 27 mei 2021 via de website www.thorbeckeweg.zaanstad.nl .

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp beeldkwaliteitsplan kenbaar maken.

  • Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan moeten gestuurd worden naar de gemeenteraad van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg (N516)’.

  • Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp Beeldkwaliteitsplan moeten gestuurd worden naar de gemeenteraad van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze beeldkwaliteitsplan Thorbeckeweg‘.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vult u het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

 

Zaandam, 25 mei 2021

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven