Gemeente Sittard-Geleen - vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit - Unilocatie Grevenbicht-Obbicht

Logo Sittard-Geleen

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen hebben in de collegevergadering van 11 mei 2021 een beslissing genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het bestemmingsplan ‘Unilocatie Grevenbicht-Obbicht’.

Het bestemmingsplan voorziet onder meer in de ontwikkeling van het plangebied Unilocatie tot een Integraal Kindcentrum en een sportcomplex met voetbal- en tennisvelden. Hiermee moet het plan worden aangemerkt als wijziging van een stedelijk ontwikkelingsproject als bedoeld in kolom I van categorie 11.2, onderdeel D, van de bijlage bij het Besluit milieueffectrapportage.

Het bevoegd gezag moet zich op grond van artikel 7.2, eerste lid, onder b, van de Wet milieubeheer ervan vergewissen of een activiteit die beneden de voor de m.e.r.-beoordeling gedefinieerde drempel valt, daadwerkelijk geen aanzienlijke milieugevolgen kan hebben. Hiertoe is een vormvrije m.e.r.-beoordeling uitgevoerd.

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van de voorgenomen ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling. De opgestelde vormvrije m.e.r. beoordeling maakt deel uit van de toelichting op het bestemmingsplan (paragraaf 4.1) en heeft eerder samen met het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegen.

Terinzagelegging

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken inzien vanaf 19 mei 2021 tot 25 juni as. bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), in het gemeentehuis in Geleen, Markt 1 te Geleen.

Vervolgprocedure

Een vormvrij m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

 

Naar boven