Vastgesteld bestemmingsplan Boogplein Winsum

Logo Het Hogeland

Vaststelling

Op woensdag 12 mei 2021 heeft de raad van de gemeente Het Hogeland het bestemmingsplan Boogplein Winsum en de Nota van Zienswijzen vastgesteld.

Aanleiding

Dit bestemmingsplan betreft de herstructurering van de voormalige Sennema-locatie in Winsum. Er wordt met dit bestemmingsplan invulling gegeven aan de huidige situatie waarin sprake is van een stuk braakliggend grond.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan wordt aan de westkant begrenst door Wigbolt Ripperdastraat, aan de noordkant door het Winsumerdiep, aan de oostkant door de Regnerus Praediniusstraat en de Hoofdstraat Winsum en aan de zuidkant door de Kloosterstraat.

Ter inzage

Van donderdag 27 mei tot en met woensdag 7 juli 2021 ligt het bestemmingsplan, de nota van zienswijzen en het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van de gemeente Het Hogeland locatie Winsum, Hoofdstraat-West 70. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer: NL.IMRO.1966.BPWI2010BEHE1her02-VS01 ).

In werking

Het bestemmingsplan Boogplein Winsum treedt in werking op donderdag 8 juli 2021.

Beroep

Bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kunt u tot en met woensdag 7 juli 2021 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan als u belanghebbende bent. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

1. belanghebbenden, die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

2. belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

3. belanghebbenden die beroep willen instellen tegen de door de gemeenteraad vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan Boogplein Winsum is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Belanghebbende moeten in het beroepschrift aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Pro forma ingediende beroepen zijn niet toegestaan. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wel kunnen ingediende beroepsgronden in een later stadium met nieuwe argumenten worden onderbouwd. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op wetten.overheid.nl.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist. Tevens moet u het spoedeisend belang aangeven.

In verband met de Coronacrisis wordt u dringend geadviseerd het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website. Een bezoek aan het gemeentehuis in Winsum om het bestemmingsplan in te zien is weliswaar mogelijk, maar wordt gezien de Corona-maatregelen als minder gewenst beschouwd.

 

Naar boven