Vaststelling bestemmingsplan ‘Aldi Kamperland’ en verlening omgevingsvergunning voor het bouwen van een Aldi-supermarkt te Kamperland, Noord-Beveland

Logo Noord-Beveland

Titel

Gemeente Noord-Beveland – vaststelling bestemmingsplan ‘Aldi Kamperland’ en verlening omgevingsvergunning voor het bouwen van een winkelruimte en het bouwen van een reclamezuil – Ruiterplaatweg 4 in Kamperland.  

Algemene informatie/samenvatting

Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland maken bekend dat de volgende gecoördineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1.

    besluit van de gemeenteraad van 29 april 2021 om het bestemmingsplan ‘Aldi Kamperland’ (identificatienummer NL.IMRO.1695.BPAldiKamperland-VA01) vast te stellen. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, behoudens enkele ondergeschikte aanpassingen,

  • 2.

    besluit van het college van burgemeester en wethouders van 11 mei 2021 om de omgevingsvergunning (registratienummer O2020003) te verlenen voor de activiteit bouwen van een winkelruimte en het bouwen van een reclamezuil. De omgevingsvergunning is verleend in overeenstemming met de ontwerpvergunning.

Ons kenmerk: omgevingsvergunning met registratienummer O2020003 en bestemmingsplan ‘Aldi Kamperland’ met planidentificatienummer: NL.IMRO.1695.BPAldiKamperland‐VA01.  

Kern

Het plangebied is gelegen in de kern Kamperland. De locatie ligt op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Het Rip II, ten westen van de kern Kamperland. 

Locatie

Perceel aan de Ruiterplaatweg 4 in Kamperland, kadastraal bekend gemeente Wissenkerke, sectie R, nummer 951.   

Coördinatieregeling

Het besluit omtrent het onderhavige bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning is gecoördineerd voorbereid op basis van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Daarbij is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht toegepast. Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.  

Inzage

Het bestemmingsplan en omgevingsvergunning met bijbehorende besluiten en bijlagen liggen vanaf 27 mei tot en met 7 juli 2021 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Wissenkerke (uitsluitend op afspraak). Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.noord-beveland.nl/planprocedure. Een volledige digitale versie van het bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.1695.BPAldiKamperland‐VA01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1695.BPAldiKamperland-VA01.   

Rechtsmiddelen

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Meer informatie?

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 14 0113. 

Naar boven