Vaststelling tijdelijke hogere geluidbelasting op geluidzone industrieterrein Beringe

Logo Peel en Maas

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Peel en Maas heeft op 11 januari 2021 een besluit genomen om tot 1 januari 2022 een hogere geluidbelasting toe te staan op de zonebewakingspunten van industrieterrein Beringe.

 

Toelichting

In de gemeente Peel en Maas is het industrieterrein Beringe aangewezen als een gezoneerd gebied in het kader van de Wet geluidhinder. Op enkele punten rond het industrieterrein in Beringe is op dit moment sprake van een “rekenkundige” overschrijding. Dit betekent dat het industrieterrein in Beringe akoestisch op slot zit. Er kunnen daardoor geen omgevingsvergunningen voor het onderdeel milieu meer verleend worden.

Door het genomen besluit wordt het akoestisch slot tijdelijk opgeheven en kunnen nieuwe vergunningen worden verleend aan bestaande bedrijven. In de periode tot 1 januari 2022 worden maatregelen genomen om de overschrijdingen op te heffen.

 

Meer informatie?

Voor verdere informatie over het genomen besluit kunt u contact opnemen met de heer Peter Tielen van het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. E-mailadres: info@peelenmaas.nl of telefoonnummer: 077-306 66 66.

 

Panningen, 18 januari 2021

Naar boven