Wijzigingsbesluit Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Bestuursreglement van de Nederlandse Zorgautoriteit;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa wordt gewijzigd als volgt:

A

In artikel 5 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. Het opschrift komt te luiden:

Artikel 5. Directie Bedrijfsvoering en Bestuursondersteuning

2. In het eerste lid wordt ‘directie Strategie’ vervangen door: directie Bedrijfsvoering en Bestuursondersteuning.

3. In het tweede lid wordt ‘directie Strategie’, vervangen door ‘directie Bedrijfsvoering en Bestuursondersteuning’ en wordt ‘Strategie en bestuursondersteuning’ vervangen door: Strategie- en Bestuursondersteuning.

B

In artikel 8, derde lid wordt ‘Strategie’ vervangen door Bedrijfsvoering en Bestuursondersteuning.

C

In artikel 13, eerste lid, wordt ‘Strategie’ vervangen door Bedrijfsvoering en Bestuursondersteuning.

D

In Bijlage 1 bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa, worden in onderdeel 2 de volgende wijzigingen aangebracht:

1. In de tweede alinea wordt ‘Strategie en Informatie en Bedrijfsvoering’ vervangen door Bedrijfsvoering en Bestuursondersteuning en de directie IT en Facilitair.

2. De zevende alinea vervalt

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juni 2021.

Utrecht, 19 mei 2021

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING BIJ HET WIJZIGINGSBESLUIT VAN HET BESLUIT ORGANISATIE, MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING NZA

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 18 mei 2021 besloten tot aanpassing van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa (hierna: Mandaatbesluit).

Het doel van de organisatiewijziging is tot een betere verdeling te komen van het brede, integrale takenpakket van de directeur Bedrijfsvoering en Bestuursondersteuning (voorheen directeur Strategie), zodat de diverse onderdelen (de inhoudelijke en de op bedrijfsvoering gerichte, de strategische en de meer operationele taken) beter kunnen worden ingevuld. Om de strategievorming te versterken wordt een zorginhoudelijk expertadviseur benoemd, rechtstreeks onder de Raad van Bestuur en zal de Directeur Bedrijfsvoering en Bestuursondersteuning zich voortaan richten op de andere taken van de directie: corporate governance en corporate samenwerking en ondersteuning vanuit de centrale functies communicatie, juridische zaken, human resource management, financiën en control, het economisch medisch bureau en strategie- en bestuursondersteuning. De naam van de directie en van de directeur worden daarop aangepast.

De integrale tekst van het Mandaatbesluit NZa (en de gewijzigde bijlage die bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging behoort), zijn te vinden op de website van de NZa: www.nza.nl

Naar boven