Ontwerpbestemmingsplan ‘Westerstraat 8a, Sassenheim’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 18 mei 2021 hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Westerstraat 8a, Sassenheim’ in procedure te brengen en voor een ieder ter inzage te leggen.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel dat bekend is van het adres Westerstraat 8a te Sassenheim en is gelegen naast de voormalige Kompasschool.

Inhoud plan

De Protestantse Gemeente Sassenheim is voornemens om op het perceel Westerstraat 8A een multifunctioneel gebouw/ kerkelijk centrum te realiseren met een verdiepte parkeerkelder. Het gebouw zal voornamelijk functioneren als ontmoetingsplek waar diverse maatschappelijke activiteiten kunnen worden georganiseerd. In 2019 is er door het College van B&W een positief principestandpunt ingenomen ten aanzien van deze ontwikkeling. Om deze reden heeft de PGS voorliggend bestemmingsplan opgesteld en om daarmee uitvoering te kunnen geven aan de ontwikkelplannen. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft voor zes weken ter inzage gelegen waarbij een ieder in de gelegenheid geweest is om op het plan te reageren. In de toelichting van het bestemmingsplan is gemotiveerd dat sprake is van de goede ruimtelijke ordening die vereist is bij ruimtelijke ontwikkelingen. De regels en verbeelding van het plan voorzien in een juridisch passende regeling om het plan ruimtelijk in te passen. Het bovenstaande heeft aanleiding gegeven om het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Westerstraat 8a, Sassenheim’ bestaande uit een verbeelding, planregels, toelichting en bijlagen, ligt vanaf donderdag 27 mei 2021 tot en met woensdag 7 juli 2021 ter inzage op het gemeentekantoor in Sassenheim.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

Vanwege de coronamaatregelen wordt er alleen op afspraak gewerkt. Als u het ontwerpbestemmingsplan wenst in te zien, kunt u contact opnemen met Fedor Jansen en Jan Zandstra via 14-0252 of via de e-mail: f.jansen@hltsamen.nl en j.zandstra@hltsamen.nl.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Inwoners en ondernemers- ‘Bouwen en Wonen’ –‘Bestemmingsplannen’ – ‘ter inzage’ – ‘ontwerpbestemmingsplan Westerstraat 8a, Sassenheim’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14-0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via e-mailadres: gemeente@teylingen.nl

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fedor Jansen en Jan Zandstra via 14-0252 of via de e-mail: f.jansen@hltsamen.nl en j.zandstra@hltsamen.nl.

 

Naar boven