Ontwerp omgevingsvergunning ‘Grachtweg 69-71, Lisse’ ter inzage

Logo Lisse

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.2, 2.10, 2.12 en 2.18 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de ontwerp omgevingsvergunning voor ‘het bouwen van een appartementencomplex met 20 woningen’ op de locatie Grachtweg 69-71 in Lisse ter inzage ligt.

Plangebied

Het projectgebied ligt aan de noordkant van Grachtweg in het centrum van Lisse. Ten noorden van het plangebied liggen woonblokken die zijn ontsloten aan de Molenstraat, ten westen ligt het verlengde van de 1e Havendwarsstraat en ten oosten eerst twee belendende percelen en dan de Molenstraat. Het adres van het plangebied is gelegen aan de Grachtweg 69-71 in Lisse.

Inhoud plan

De vergunningaanvraag heeft betrekking op het transformeren van een kantoorgebouw naar een appartementencomplex (20 woningen) op de locatie Grachtweg 69-71 in Lisse. Daarbij worden ook een inrit en 16 parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd. Het huidige kantoorgebouw staat al sinds enkele jaren leeg omdat er op deze locatie in de huidige vorm geen match is met de vraag uit de markt. Dit terwijl er op de woningmarkt een groot te kort is aan aanbod. De ontwikkeling van een appartementengebouw met een gemêleerd programma biedt zowel kansen voor de starter als voor de doorstromers op de woningmarkt. Het bestaande object is niet geschikt voor transformatie naar appartementen. Derhalve wordt het bestaande gebouw gesloopt en wordt er een nieuw appartementencomplex gerealiseerd.

In het geldende bestemmingsplan “Centrum Lisse 2011” heeft deze locatie de bestemming ‘Wonen’. Hierbinnen is wonen toegestaan ten behoeve van het bestaande aantal woningen. Verder is ter plaatse van het perceel de functieaanduiding ‘kantoor’ opgenomen op basis waarvan, uitsluitend in de eerste bouwlaag, kantoren zijn toegestaan. Het voorgenomen bouwplan past niet binnen de gebruiksregels, omdat er een uitbreiding van het aantal woningen plaats gaat vinden. Met de aangeleverde ruimtelijke onderbouwing is in voldoende mate aangetoond dat sprak is van een goede ruimtelijke ordening. Gebleken is dat de uit te voeren bouwwerkzaamheden niet in strijd zijn met een goede ruimtelijke ordening.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, lid 1, onder c en artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf woensdag 26 mei 2021 tot en met dinsdag 6 juli 2021 ter inzage.

We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om de ontwerp omgevingsvergunning in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Jan den Braber van het Domein Ruimte of met Monique Lezaire van domein Publiekservice via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl en m.lezaire@hltsamen.nl.

Inzien

De digitale versie van deze omgevingsvergunning kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.lisse.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘ontwerp omgevingsvergunning ‘Grachtweg 69-71, Lisse’’ vindt u een link naar de digitale omgevingsvergunning.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Lisse, Postbus 200, 2160 AE, Lisse; telefoonnummer 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Lisse via e-mailadres: gemeente@lisse.nl

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Monique Lezaire van domein Publiekservice via 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl en m.lezaire@hltsamen.nl.

Naar boven