Ontwerpbestemmingsplan ‘parallelweg N217’ ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘parallelweg N217’ met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

In de periode van 2023 tot en met 2024 wordt door Rijkswaterstaat onderhoud gepleegd aan de Heinenoordtunnel. Gedurende deze periode vinden weekend en weekafsluitingen van de tunnel plaats. De Heinenoordtunnel vormt een belangrijke aan- en afvoerroute voor de Hoeksche Waard. Het verkeer zal, ten tijde van de afsluiting, gebruik gaan maken van de lokale wegen, waaronder de N217. Uit de verkeersmodellen is gebleken dat de N217 één van de belangrijkste verkeersaders gaat vormen tijdens de afsluiting van de tunnel. Om ervoor te zorgen dat het verkeer niet vastloopt, zijn diverse maatregelen noodzakelijk. Eén van deze maatregelen richt zich op het wegvak van de N217 tussen Maasdam en ’s- Gravendeel. Het voornemen bestaat om een parallelweg aan te leggen zodat de druk op de hoofdweg afneemt. Ten noorden van de hoofdweg is voorzien in de aanleg van deze parallelweg en een nieuw fietspad. Deze parallelweg is in beginsel bedoeld voor het landbouwverkeer zodat het autoverkeer op de hoofdweg hierdoor niet wordt geremd. Dit moet ervoor zorgen dat bij afsluiting van de Heinenoordtunnel de effecten voor de Hoeksche Waard beperkt worden.

Naast een functie tijdens de onderhoudsperiode van de Heinenoordtunnel, dient de weg permanent als calamiteitenroute bij ongevallen. Dit deel van de N217 is onderdeel van de belangrijkste aanrijdrouteroute voor calamiteitenverkeer aan de oostzijde van Hoeksche Waard. Deze parallelweg zorgt er mede voor dat het calamiteitenverkeer ook bij stremming op de N217 hun bestemming in Hoeksche Waard kan bereiken.

Om de aanleg van de parallelweg N217 mogelijk te maken is het nodig om de bestemming te wijzigen. Voor een deel van het tracé van de parallelweg is de huidige bestemming ‘Agrarisch met Waarden’. Deze bestemming wordt omgezet naar ‘Verkeer’.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘parallelweg N217’ liggen met alle bijlagen met ingang van 22 mei 2021 tot 3 juli 2021 ter inzage. U kunt de stukken bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPGRVDParallelw21-0N01).

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 140186.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Hoeksche Waard.

Uw zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan:

Gemeenteraad van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan parallelweg N217’.

Wilt u liever een mondelinge zienswijze indienen? Neemt u dan contact op met de hieronder vermelde persoon.

Vragen?

Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u terecht bij Remko Advocaat, team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 088-6473776.

 

Naar boven