Ontwerp-bestemmingsplan HavenVeste

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 11 november 2020 voor een ieder ter inzage wordt gelegd:

  • 1.

    het ontwerp-bestemmingsplan ‘HavenVeste’ (NL.IMRO.0606.BP00102);

  • 2.

    het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden (geluid) voor HavenVeste.

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders hebben op 11 mei 2021 besloten het ontwerp bestemmingsplan HavenVeste, de reactienota m.b.t. het vooroverleg met instanties en het ontwerpbesluit hogere waarden vast te stellen. Met de herziening van het bestemmingsplan wordt ruimte geboden voor de uitbreiding van het naastgelegen zorgcomplex en de realisatie van zorgwoningen van de zorgaanbieder Frankenlandgroep. De nieuwbouw draagt bij aan het transformeren van bestaand vastgoed en realiseren van passende huisvesting voor een oudere doelgroep, alsook verbetering van de ruimtelijke kwaliteit.

Plangebied

De Frankelandlocatie ligt in het stedelijk gebied van de gemeente. Het plangebied ligt aan de Nieuwe Haven 229-241 en grenst aan het bestaande zorgcomplex ter plaatse van een tankstation en een bowlinghal.

Hogere waarden (geluid)

Het plangebied is gelegen binnen meerdere wettelijke geluidszones. In het plangebied worden de wettelijke voorkeursgrenswaarden voor het geluid van wegverkeer uit de Wet geluidhinder overschreden. Voor de zorgwoningen die het bestemmingsplan mogelijk maakt zullen daarom hogere waarden (geluid) worden vastgesteld. De procedure tot het vaststellen van hogere waarden (geluid) is gekoppeld aan het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde (geluid) ligt vanaf 27 mei 2020 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken zijn digitaal te raadplegen als bijlage bij de digitale publicatie in de Staatscourant en op het Gemeenteblad alsook op www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken liggen eveneens ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Gelet op de huidige corona-maatregelen kunnen beperkingen gelden bij het inzien van de stukken bij het KCC. Om die reden adviseren wij u gebruik te maken van de digitaal te raadplegen stukken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen de ontwerpen kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen doorgaans naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC. Indien een schriftelijke zienswijze niet mogelijk is, dan heeft een digitale mondelinge zienswijze (bijvoorbeeld via Skype of Teams) of een telefonische zienswijze gelet op de huidige corona-maatregelen de voorkeur.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het ontwerp-bestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden (geluid) en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer M.G.H. Zieltjens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Schiedam, 19 mei 2021

Naar boven