Ontwerpbestemmingsplan ‘Posthoek 2-4, Deurne’, ontwerp omgevingsvergunningen en ontwerpbesluit hogere waarde geluid (coördinatieregeling)

Logo Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat bij de voorbereiding van het bestemmingsplan ‘Posthoek 2-4, Deurne’ geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld en dat voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan ‘Posthoek 2-4, Deurne’ (NL.IMRO.0762.BP202005-B001);

  • 2.

    de ontwerp omgevingsvergunningen voor de bouw (HZ-2020-1475/OMG) en aanleg (HZ-2021-0070/OMG) van de in het bestemmingsplan mogelijk gemaakte appartementen en

  • 3.

    het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder, plan Posthoek Deurne.

Coördinatieregeling

De initiatiefnemer heeft schriftelijk verzocht de procedures te coördineren. Dit kunnen wij doen op grond van artikel 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening. De gemeenteraad heeft op 23 maart 2021 besloten de coördinatieregeling toe te passen. Burgemeester en wethouders hebben het coördinatiebesluit Posthoek 2-4 op 30 april 2021 bekend gemaakt. Dit betekent dat de voor het plan benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid en dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunningen en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder gelijktijdig plaatsvindt. Tegen alle ontwerpbesluiten kunnen zienswijzen worden ingediend. Na het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunningen en de hogere waarden Wet geluidhinder worden deze besluiten wederom gelijktijdig ter inzage gelegd. Tegen deze besluiten kan in één keer beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State.

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied heeft betrekking op het gebied Martinetstraat en Posthoek in Deurne, plaatselijk ook wel bekend als voormalige locatie van het postkantoor. De percelen zijn kadastraal bekend als gemeente Deurne, sectie L, nummers 1870, 4183, 6819 (gedeeltelijk) en 7815 (gedeeltelijk). Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij de afdeling Publiekszaken inwinnen of u kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen.

Wat maakt dit bestemmingsplan mogelijk?

Het ontwerpbestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor de herontwikkeling van het gebied van het voormalige postkantoor en maakt de bouw van 26 levensloopgeschikte appartementen mogelijk. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding en de regels, en een daar bijbehorende toelichting.

Wat maakt de omgevingsvergunning mogelijk?

De omgevingsvergunningen maken de bouw van 26 appartementen en het uitvoeren van werkzaamheden in de grond, bestaande uit het aanleggen van leidingen en de sloop van de fundering in verband met de archeologische waarde op het adres Posthoek 2-4 in Deurne mogelijk. De ontwerpbesluiten gaan gaat over de activiteit(en):

• Bouwen (art. 2.1 lid 1a Wabo);

• Aanleg (art. 2.1 lid 1b Wabo).

 

 

Hogere waarden Wet geluidhinder

Als gevolg van het wegverkeer van de Hogeweg en Lagekerk wordt op de woningen van dit appartementengebouw de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(Lden) overschreden. De overschrijding bedraagt maximaal 5 dB. Burgemeester en wethouders van Deurne zijn voornemens een hogere waarde vast te stellen als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder voor de appartementen aan de Posthoek 2-4 in Deurne. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder, plan Posthoek 2-4 Deurne opgesteld. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Wanneer liggen de gecoördineerde besluiten ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunningen en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met daarbij behorende stukken liggen met ingang van 21 mei 2021 gedurende 6 weken ter inzage.

Waar zijn de stukken terug te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manieren raadplegen:

  • 1.

    digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl; als bijlagen bij deze publicatie of op www.deurne.nl.

  • 2.

    bij de afdeling Publiekszaken (tijdens de openingstijden) in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1.

Wat betekent dit voor u?

Zienswijze

Iedereen kan tijdens de termijn van terinzagelegging mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen tegen zowel het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning als het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder. Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Deurne (Postbus 3, 5750 AA Deurne).

Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op de ontwerp omgevingsvergunningen en/of ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 3, 5750 AA Deurne.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Publiekszaken, via ons algemene telefoonnummer (0493) 38 77 11.

Hoorzitting

Wij stellen indieners van een zienswijze in de gelegenheid om hun ingediende zienswijze mondeling toe te lichten voor de Hoorcommissie Ruimtelijke Plannen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Geef dan in uw zienswijze aan, dat u gehoord wilt worden door de Hoorcommissie. U ontvangt dan een uitnodiging voor de Hoorcommissie.

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. De afdeling Publiekszaken is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (0493) 38 77 11.

 

Naar boven