Gemeente Leiden - Ontwerp omgevingsvergunning kunstwerk ‘Schoorsteen Ankerpark’

Logo Leiden

 

Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Leiden heeft besloten om de ontwerp omgevingsvergunning kunstwerk ‘Schoorsteen Ankerpark’ (NL.IMRO.0546.OV00132-0201) ter visie te leggen.

Toelichting

Het verzoek om een omgevingsvergunning ziet concreet op de realisatie van een kunstwerk ‘Schoorsteen’ in het Ankerpark. Het kunstwerk is 15 meter hoog en overschrijdt daarmee de maximale hoogte voor bouwwerken, geen gebouw zijnde. De locatie van het kunstwerk zal op de plek waar zich nu het restant van de schoorsteen van de N.V. Koninklijke Nederlandsche Grofsmederij bevindt. Dit restant maakt integraal onderdeel uit van het kunstwerk.

Inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt van vrijdag 21 mei 2021 tot en met vrijdag 2 juli 2021 ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie over de aanvragen kunt u vanaf vrijdag a.s. opvragen bij het team Omgevingsvergunningen, via tel. 14 071 (Leiden, keuze 4) of via www.leiden.nl/contact.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn of haar zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij het college van B&W van de gemeente Leiden (ter attentie van het Cluster Stedelijke Ontwikkeling, Team Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9100, 2300 PC Leiden, o.v.v. ‘zienswijze Omgevingsvergunning kunstwerk ‘Schoorsteen Ankerpark’. Digitaal indienen is mogelijk via www.e-inwoner.nl/prod/fr/Leiden/u_zienswijze_omgevingsvergunning_inwoners/new. Het zaaknummer bij deze ontwerp omgevingsvergunning betreft: Z/21/3228694. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van het Team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 071.

Ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van de omgevingsvergunning.

Meer informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het Frontoffice Team Omgevingsvergunningen, Bargelaan 190, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 14 071.

 

Naar boven