Gemeente Maassluis - vaststelling bestemmingsplan (incl. besluit hogere grenswaarde) - De Vlootschouwer (De Vloot 207)

Logo Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken bekend dat:

  • -

    Burgemeester en wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 110a Wet geluidhinder op 30 maart 2021 het ontwerpbesluit hogere grenswaarde inzake het bestemmingsplan ‘De Vlootschouwer’ hebben vastgesteld;

  • -

    De gemeenteraad op 18 mei 2021 ingevolge in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘De Vlootschouwer’ (NL.IMRO.0556.90DeVloot-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan ‘De Vlootschouwer’

Tussen de Westlandseweg en de Maassijk in Maassluis ligt de voormalige Albedalocatie (De Vloot 207). De initiatiefnemer, Maasdelta Groep, is voornemens op deze locatie een appartementengebouw (max. 70 appartementen) met maatschappelijke functies in de plint te realiseren.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bevat het plan enkele wijzigingen, welke zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende Staat van Wijzigingen.

Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder inzake ‘De Vlootschouwer’

Bij de voorbereiding van het plan is op basis van het akoestisch onderzoek gebleken dat voor wat betreft het weglawaai sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrens als bedoeld in de Wet geluidhinder. Het college heeft besloten om de hogere grenswaarde te verhogen naar 55 dB(A).

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (incl. Staat van Wijzigingen) en het besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van vrijdag 21 mei 2021 gedurende een periode van 6 weken ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan met identificatienummer (NL.IMRO.0556.90DeVloot-VA01) is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Gelet op het feit dat vanwege de coronacrisis het gemeentehuis mogelijk niet of beperkt geopend is, zijn het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde ook te raadplegen op de gemeentelijke website onder Over Maassluis / Nieuwsberichten.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voorst kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA DE HAAG. Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan belanghebbenden die bezwaar hebben tegen deze wijzigingen.

Maassluis, 20 mei 2021

Naar boven