Wet ruimtelijke ordening / Wet geluidhinder

Logo Schiedam

ontwerp-wijzigingsplan Polderweg 260 / ontwerpbesluit hogere waarde (geluid) Polderweg 260

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp wijzigingsplan Polderweg 260 ter inzage wordt gelegd. Gelijktijdig met dit ontwerp wordt ook een ontwerpbesluit hogere waarden (geluid) ter inzage gelegd.

Wijzigingsplan

Het plangebied van het wijzigingsplan ziet op het perceel Polderweg 260 in Schiedam. Op het terrein staat momenteel een kas die wordt gebruikt voor bedrijfsmatige caravanstalling.

Het geldende bestemmingsplan Polderwetering voorziet voor onder andere dit perceel in de sanering van (agrarische) bedrijfsmogelijkheden. Daarbij is wijziging van de bestemming onder voorwaarden mogelijk, waardoor bouw van woningen en aanleg van een groengebied mogelijk kan worden gemaakt.

Met het wijzigingsplan Polderweg 260 wordt de geldende bestemming Agrarisch op het perceel gewijzigd naar Wonen en Groen-2. Na wijziging van de bestemming is bouw van (maximaal) zeven woningen op het perceel mogelijk. Ook wordt op een deel van het perceel een groengebied aangelegd.

Hogere waarden (geluid)

Het plangebied is gelegen binnen meerdere wettelijke geluidszones. De wettelijke voorkeursgrenswaarde voor spoorweglawaai uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Voor de bouw van zes van de zeven woningen die het wijzigingsplan mogelijk maakt, worden daarom hogere waarden (geluid) vastgesteld. De procedure tot het vaststellen van hogere waarden (geluid) is gekoppeld aan het wijzigingsplan.

Ter inzage en zienswijzen

Het ontwerp-wijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde (geluid) liggen vanaf 27 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend.

De stukken zijn digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, via de directe link https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0606.BP00101-0001 .

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op de ontwerpen kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen doorgaans naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC. Wanneer een schriftelijke zienswijze niet mogelijk is, dan heeft een digitale mondelinge zienswijze (bijvoorbeeld via Skype of Teams) of een telefonische zienswijze gelet op corona de voorkeur.

Vragen

Voor vragen over de ontwerpen of de procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer H.J. Solle, juridisch beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Schiedam, 26 mei 2021

Burgemeester en wethouders van Schiedam,

C.E. Bos, secretaris

C.H.J. Lamers, burgemeester

Naar boven