Onherroepelijk bestemmingsplan "Parapluherziening wonen en bijbehorende bouwwerken"

Logo Bergeijk

Het 26 november 2020 vastgestelde bestemmingsplan "Parapluherziening wonen en bijbehorende bouwwerken" is onherroepelijk geworden, omdat geen beroepen tegen het bestemmingsplan zijn ingediend.

Het bestemmingsplan regelt dat:

  • 1.

    Binnen de bestemmingen voor wonen in de bestemmingsplannen voor Bergeijk per woning alleen één huishouden die een gezin vormt mag wonen en geen kamergewijze verhuur mag plaatsvinden;

  • 2.

    In alle kernen van Bergeijk, behalve in het buitengebied, maximaal 200 m2 bijbehorende bouwwerken in de achtertuin gebouwd mogen worden als het eigendom daarvoor groot genoeg is. Zo niet dan mag maximaal 80% bebouwd worden. Voor gebieden buiten het stedelijk gebied is maximaal 150 m2 i.p.v. 200 m2 bijgebouwen toegestaan. Een afwijking voor 200 m2 is mogelijk als er een kwaliteitsverbetering plaatsvindt volgens onze landschapsinvesteringsregeling

Voor het inzien van het plan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497 551455) of via de receptie. Tegen vergoeding kan een exemplaar van het bestemmingsplan worden verkregen.

Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (ropubliceer) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daar kunt u onder andere het bestemmingsplan vinden via het identificatienummerNL.IMRO.1724.BPBpwb1091-VAST.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven