Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Onderstation Crailo'

Logo Laren

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Laren in zijn vergadering van 28 april 2021 het bestemmingsplan ‘Onderstation Crailo’ en de hierbij bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het plan behelst het oprichten van en nieuw onderstation (elektriciteitsstation) op het voormalige defensieterrein Crailo. De beoogde locatie ligt binnen de gemeenten Laren en Hilversum.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen/inspraakreacties is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp op enkele onderdelen door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden in de nota van beantwoording en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Onderstation Crailo’, het raadsbesluit en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 21 mei 2021 tot en met donderdag 1 juli 2021 (zes weken) ter inzage en kan worden ingezien in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. Inzage kan uitsluitend op afspraak, telefoonnummer 14 035.

Tevens kunt u het bestemmingsplan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het bestemmingsplan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0417.LRNOnderstationCra-Va01.

Beroep bestemmingsplan

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • 3.

    een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden, indien er sprake is van onverwijlde spoed. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage.

In werking treding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

 

Laren, 21 mei 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laren

Naar boven