Kennisgeving ontwerpvergunning omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Noordoostpolder

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maken bekend, dat zij voornemens zijn in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning te verlenen:

 

Vergunning: HZ_WABO 2020-2316

Voor: het bouwen van appartementencomplex "Rondeel" met 19 appartementen en kantoorruimte op grond van de Wabo voor de activiteit bouwen en de activiteit strijd met de regels ruimtelijke ordening.

Locatie: De Deel 22 en 23-01 tot en met 23-19 te Emmeloord

Het college is ook voornemens om hogere waarden vast te stellen als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Project

In het westelijke deel van het centrumgebied van Emmeloord, aan De Deel, heeft de initiatiefnemer het voornemen om een nieuw woongebouw te realiseren ter vervanging van een verouderd kantoorgebouw. In de plint van het gebouw worden commerciële ruimtes mogelijk gemaakt, ter vestiging van kantoren. Verder wordt onder het pand een parkeergarage gerealiseerd. Met dit project wordt een gebouw bestaande uit vijf bouwlagen mogelijk gemaakt. Het gebouw krijgt een maximale bouwhoogte van 14,5 meter. In het huidige bestemmingsplan zijn ter plaatse van de verkeersbestemming geen gebouwen toegestaan, en daarmee ook geen woningen en kantoren. Ter plaatse van de centrumbestemming zijn deze functies wel toegestaan; de toegestane maximale bouwhoogte wordt overschreden met dit bouwplan. In de ruimtelijke onderbouwing, behorende bij de aanvraag is uitgewerkt dat het aangevraagde bouwplan voldoet aan een goede ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van 20 mei 2021. In verband met het coronavirus is onze dienstverlening anders dan u gewend bent, en is het niet mogelijk om de stukken op het gemeentehuis in te zien.

U kunt de stukken opvragen door een mail te sturen naar woonloket@noordoostpolder.nl

Zienswijzen

Voordat overgegaan wordt op een definitieve beslissing kan een ieder met ingang van 20 mei 2021 voor een periode van zes weken kennis nemen van het ontwerpbesluit.

Tijdens deze termijn kan een ieder tegen het ontwerpbesluit- omgevingsvergunning schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder, Postbus 155, 8300 AD Emmeloord. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de bovengenoemde periode een afspraak gemaakt worden met de heer E. Ruis van het cluster Vergunningen, toezicht en handhaving, (0527) 63 34 05.

Tegen het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen enkel belanghebbenden een zienswijze indienen.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van de ontwerp-omgevingsvergunning dan wel van het ontwerpbesluit hogere waarden de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven